Четвъртък, 7 Юли 2022, 07:24

Петя Петкова е новият ръководител “Научни въпроси“ на Филип Морис България

17 Юни, 06:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1067


Петя Петкова се присъединява към екипа на Филип Морис България на позицията ръководител „Научни въпроси“. Тя има повече от 15 години опит в областта на правото, регулациите и връзките с обществеността, на ръководни позиции във водещи международни компании в България.
Преди да стане част от ръководния екип на Филип Морис България в момент, в който компанията преминава през най-мащабната си трансформация в глобален мащаб, Петя прекарва 9 години като ръководител „Правен отдел“ за Централна и Източна Европа в Novartis.

Професионалният й опит включва още ролята на ръководител „Право и връзки с обществеността“ в British American Tobacco за България, както и мениджърски роли в сферата на правото и връзките с обществеността в Unilеver България и Българската асоциация на международния бизнес (понастоящем Конфедерация на работодателите и индустриалците в България). Работила е и в Министерство на правосъдието, където е отговаряла за сближаването на българското законодателство с правото на ЕС.

Притежава магистърска степен по право от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Във Филип Морис България Петя Петкова ще отговаря за популяризирането на научната дейност на Филип Морис Интернешънъл, която стои в основата на разработването на бездимните продукти на компанията. Тя ще поддържа връзките с научната общност в страната и ще се грижи за разширяването на възможностите и достъпа до проучванията, които компанията разработва.

До този момент Филип Морис Интернешънъл е инвестирала над 9 млрд. долара в разработката, научната оценка и представянето на пазара на бездимни продукти, които имат потенциал да намалят вредата от тютюнопушенето. В научно-изследователския център на компанията в Ньошател, Швейцария работят над 400 учени и експерти, а науката и технологиите са в ядрото на трансформацията на бизнеса на компанията към бъдеще без дим, посредством иновативни продукти, за които е научно доказано, че, макар и не без риск, са по-добра алтернатива за пълнолетните пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат и дългосрочно имат потенциал да подобрят общественото здраве.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (28)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (28)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (380)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (994)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (65)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (48)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (222)
70% Complete