Събота, 27 Юли 2024, 03:23

Пищиков най-добър млад баскетболист, а Везенков баскетболист на годината - Вижте всички носители на наградите

14 Март 2023, 17:28
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1539 5


Днес (вторник) на 14.03 се проведе церемония за “Баскетболист на годината” при мъже и жени, която бе организирана от БФБаскетбол в София. 

Всички спортни журналисти, баскетболисти и треньори имаха правото да гласуват за “Баскетболист на годината” за мъже и жени, както “Най-млад баскетболист” и “Най-добър баскетболист в родното първенство” за мъже и жени. Носители на наградите при мъжете в тази церемония са Александър Везенков, Илиян Пищиков, Чавдар Костов и Людмил Хаджисотиров. А тези на жените Борислава Христова, Теодора Динева, Деница Манолова и Таня Гатева. 

Ето всички носители на наградите при мъжете: 

Най-добър баскетболист на годината: Александър Везенков, който очаквано печели призата без конкуренция. Наградата му беше трета, след като той я е печелил през 2019 и 2022 г. Както е известно за Везенков поради заетост с клубния си Олимпиакос, той не дойде на церемонията. 

Най-добър млад баскетболист: Талантът на Балкан - Илиян Пищиков получи своята награда “Най-добър баскетболист до 19 години”, който бе връчен от изпълнителния директор на БФБаскетбол Филип Виденов. Той спечели с 44% от гласовете, като негова конкуренция бяха имената на Александър Гавалюгов, Константин Костадинов, Виктор Гергов, Михаил Комбаков, Георги Герганов и Иван Спиров.

Най-добър баскетболист в родното първенство: Капитанът на Рилски спортист - Чавдар Костов грабна това отличие, която му бе връчена от Константин Папазов. Чавдар печели 40% от гласовете, като конкуренция му бяха Павлин Иванов, Алекс Симеонов, Деян Карамфилов, Димитър Димитров, Станимир Маринов и Мирослав Васов. 

Треньор на годината по баскетбол: Старши-треньорът на Рилски спортист - Людмил Хаджисотиров спечели тази награда с 40% от гласовете в конкуренцията на Любомир Минчев, Росен Барчовски, Бойко Миленков, Йордан Янков и Таня Гатева. 

Всички носители на наградите при жените: 

Най-добра баскетболистка на годината: Борислава Христова печели това отличие за четвърти път след 2019, 2021 и 2022 година. Тя не присъства на церемонията поради ангажименти клубния си отбор. Тя спечели с 96% от гласовете. 

Най-добра млада баскетболистка: Баскетболистката на Рилски спортист - Деница Манолова взе това отличие с 71% от гласовете. Нейна конкуренция личиха имената на Раня Абурая, Гергана Маданкова, Анастасия Калева и Яна Карамфилова. 

Най-добра баскетболистка в родното първенство: Теодора Динева е носител на това отличие, като печели с 24% от гласовете. 

Най-добра треньорка при жените: Отличието спечели старши-треньорката на Берое Таня Гатева. Тя е без конкуренция и печели с 100% от гласовете. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: БК Балкан , баскетбол , БК Рилски спортист , Илиян Пищиков

Коментари (5)

  • Отговори (7) (2)
    1. добавен от: Анонимен 14 Март, 18:31

    Че как иначе. Школата на Балкан вади най-добрите играчи :wink:

  • Отговори (7) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Март, 19:27

    Илянчо е машина! Най-добрият!

  • Отговори (6) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Март, 20:35

    Пищика е класа.

  • Отговори (0) (3)
    4. добавен от: Анонимен 14 Март, 20:45

    Мен дрем ку

  • Отговори (5) (4)
    5. добавен от: Анонимен 14 Март, 20:56

    А на мама момчето къде е ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete