Неделя, 5 Май 2024, 02:11

По-добре късно, отколкото никога!

17 Април 2015, 10:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4085 16


След дългогодишно рушене, пространството в началото на ул. „Гурко”, между сградата на пощата и пл. „Незнаен воин”, дочака своя ремонт. То бе превърнато в паркинг и паркиращите там автомобили бяха причина за разрушаване на плочките в продължение на години. По този начин, освен за автомобилите, преминаването през този участък бе затруднено и за пешеходци, особено при дъждовно време, когато се образуват огромни локви.
„Трябваше да изкърпим само разрушената част от настилката”- това обясни пред balkanec.bg зам.-кметът инж. Цанко Цанов. В процеса на работа, обаче, се оказва, че плочките са залепени върху бетонова основа, а не върху пясъчна възглавница, както се прави по принцип. При отстраняване на плочките, съседните на тях се чупят и това налага цялостен ремонт.
Инж. Цанов каза още, че плочките, които останат здрави след демонтирането, ще бъдат съхранени в двора на бившето БКС, за да бъдат използвани за по-нататъшни ремонти на площада, тъй като такива плочки не се произвеждат вече и няма от къде да се намерят. Самото пространство ще бъде асфалтирано и официално превърнато в паркинг, защото и до сега се използва за такъв.
Ремонтът трябва да приключи до края на идната седмица.

Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Април, 10:47

    правят по голям паркинг,на Дискотеката

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Април, 10:53

    Отново да му мислят пешеходците :x Като паркират навсякъде коли, няма минаване, да не говорим, ако си майка с количка. Поредното безумие.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Април, 11:38

    malki te paveta te kude sa v nqkoi drug dvor.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Април, 12:06

    По - добре качествено,отколкото късно.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Любимец 13 17 Април, 14:42

    Качествено ли? Подмяната на някогашните плочки с асфалт няма да бъде по - качествено! Всичко в този град бива асфалтирано!!! Безумие! Пък и защо е нужно точно да се прави паркинг, това си е направо на площада?!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Април, 15:10

    V tozi grad xorata nqmat ygodiq.Kogato iskat neshto i se napravi mrunkat i sa nedovolni.Za vsichko kritikyvat.Edin put ne prochetox edin komentar normalen.Pliys tova mnogo negramotno pishete.Za vsichko ste kompetentni i znaete,ama za tova che ne moje da pishete ne vi pyka!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Радой 17 Април, 15:43

    Поредната простотия, с която искат да парадират предизборно! Улица "Гурко" е емблематична за нашия град и е част от историята ни. Как може там да се прави паркинг?!? Защо го оповестявате като нещо редно??? Може на това място да се сложат пейки за отдих, да се поставят осветителни тела, да се помисли за озеленяване и като цяло - един красив и естетичен вид, най-лесно е да се направи паркинг! :roll:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Април, 17:16

    nai - setne

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Април, 20:34

    Под ротондата го затрупаха, вместо да направят подземен паркинг.
    А на площадите на града има познайте колко вида настилки!!! Допускат се до три вида. А ние имаме керамични плочки, циментови плочки, мрамор, гранит, евробетон, павета гранитни, павета керамични, асфалт, бетон, железни решетки и шахти ....Всичко се прави през пръсти и без всякакъв план. Ако има архитекти, те трябва да ги знаят тези неща.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Април, 20:37

    Камионите, които зареждат магазините влизаха чак до колчетата и те разбиха плочките. Колко тежи един товарен камион със стока? Но никой не ги спира и те ще стигнат и до ротондата дори, само да са улеснени продавачките и доставчиците!Е?!?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete