Понеделник, 20 Май 2024, 22:02

Почетоха Васил Левски

21 Февруари 2014, 22:43
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1474 2


Всяка година на 19 февруари България свежда глава в знак на свято почитание пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски.  Следата от неговите дела все още живее и се претворява от  народа повече от столетие. Търсим посоките, по които е достигал до сърцата ни и там е оставял винаги идеала за национална висота, надежда и мечта. И онова непобедимо революционно вдъхновение, повело го по пътя на свободата.

Днес и малките българчета, дори тези, които още не могат да четат и пишат, знаят името му. То е най- красивата легенда от нашата история. То е свято, светло знаме, предвождало българския дух и озарявало с непобедимо сияние българския небосклон.

На 19.02.2014г. в НУ „Христо Ботев“  беше отбелазана 141-та годишнина от обесването на Васил Левски. Учениците от вторите класове съвместно с детската вокална група „Училищно Звънче” представиха интересна литературно-музикална програма. Учениците рецитираха, пяха песни за Дякона, показаха театрализирано драматични моменти от неговата дейност. Те бяха подпомагани от своите класни ръководители Н. Методиева, Н. Радева и Ст. Маркова.

Много имена могат да се забравят, но името на Васил Левски - никога! За народа той е не само герой. Той е светец! Онзи най-скъп син, пред  когото майка България винаги е стояла на колене задавена от гордост и сълзи!!!


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: gery 25 Февруари, 09:25

    Браво! Добре, че има такива училища и учители!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: petrova 25 Февруари, 09:29

    Май училището остана едно от малкото места, в които да се напомня все още, че сме българи и че имаме своите поводи за гордост.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (259)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete