Петък, 29 Март 2024, 11:13

Почистиха алтернативният път на “Ломско шосе”, в участъка от Белидие хан до разклона на село Понор

16 Юни 2019, 21:32
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1331 0


На 15 юни се почисти алтернативният път на “Ломско шосе”, в участъка от Белидие хан до разклона на село Понор, община Костинброд.

Акция по почистване на природни обекти на община Костинброд от безразборно изхвърлени отпадъци  инициираха от известната компания “HP inc” и  "Ттек". Уборката в съботния ден започна от разклона за военно формирование 34 420 на село Понор и продължи до хижа “Люляка”, Белидие хан.

Главният еколог на община Костинброд инж. Красимир Дебеляшки посрещна служителите на “НР inc” и "Ттек" с чували и ръкавици, осигурени от Екобулпак и проведе подробен инструктаж за района, в който се намират.

Екологът на община Костинброд посрещна и кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов и председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев. Тримата представители от община Костинброд участваха наравно с другите доброволци в събирането на отпадъците.

В рамките на няколко часа бяха събрани десетки чували боклук, които ще бъдат предадени за рециклиране, за да се предотврати попадането на пластмаса в природата. “IT” служителите боядисаха и беседка, която се намира на екопътека в района на хижа “Люляк”.

Община Костинброд вярва в индивидуалната социална отговорност на всеки един човек!
Тя е култура на поведение, уважение към себе си и другите, самодисциплина, любов към природата и средата, която ни заобикаля, към хората и към планетата.
Тя е гражданското олицетворение и начин на мислене. Хората трябва да започнат да споделят еднакви ценности и да се подкрепят в усилията си да осъществят позитивна промяна в средата, която обитават!

Идеята на община Костинброд е именно този път и неговите околности да се превърнат в място за почивка и отдих. Да се развие екопътеката  покрай река “Крива” и местността “Белидие хан” да се превърне в място за селски туризъм.
Това ще се случи само, ако ние - гражданите бъдем отговорни и милеем за нашите природни дадености, и спрем да изхвърляме отпадъка си в природата!



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete