Събота, 27 Април 2024, 20:48

Подари час на природата: Световна инициатива за опазване на околната среда

23 Март, 09:45
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 283 0


Всеки може да промени света с един час - това е посланието зад глобалната инициатива "Подари час на природата", която призовава хората по целия свят да отделят време за опазване на околната среда. Точно в 20:30 ч. милиони домакинства по света ще изключат символично осветлението си за един час, за да покажат своя ангажимент към планетата.

Инициативата, която набира все по-голямо внимание, предлага интерактивна платформа, известна като "Банка за часове", където всеки може да открие дейности, които съответстват на неговите интереси и да записва времето, което отделя за тях. Тези дейности включват различни видове дейности за опазване на природата, както и други активности като спорт, изкуство и здраве.

„Време е за НАЙ-ВАЖНИЯ ЧАС ЗА ЗЕМЯТА!“ - това е посланието зад инициативата, която се надява да мобилизира милиони хора по света да действат за опазване на общия ни дом. Целта е да се съберат индивидуалните усилия и да се създаде масово движение за подкрепа на околната среда.

Идеята е да се привлече вниманието към важността на опазването на природата и да се мотивират повече хора да допринесат за тази причина. Чрез обединяване на усилията и сътрудничеството на глобално ниво, се надяват на реални промени в борбата срещу изменението на климата и загубата на биоразнообразие.

Инициативата "Подари час на природата" представлява пример за това как обикновените хора могат да изиграят важна роля в защитата на нашата планета. Времето е ценно, и когато се подари на природата, това може да направи значителна разлика.

Така че, включете се и вие! Отделете само един час от вашия ден, за да помогнете за опазването на нашия общ дом.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete