Сряда, 27 Септември 2023, 01:06

"Подкрепа" напуска тристранката, иска главата на Дянков

18 Ноември 2011, 10:40
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1391 0


КТ "Подкрепа" напуска тристранния съвет и иска оставката на вицепремиера Симеон Дянков заради намерението му да повиши пенсионната възраст с една година още от януари.

Синдикатът настоява правителството да спази споразумението за повишаване на възрастта едва от 2021 година, коментира пред БНР шефът на Националния стачен комитет Евгени Душков.

"Обръщаме се към премиера г-н Борисов да преосмисли оставането на г-н Дянков в правителството. Преди 2 години не кой да е друг, а Симеон Дянков каза, че ще се намалят с два пункта пенсионните вноски и щеше да докара много пари по някакъв начин. Видяхме дали ги докара и докъде се стигна с намаляването", отсече той.
По думите му ръководството на КТ "Подкрепа" е дало мандат на стачния комитет да организира ефективни протести и срещу новия ред на заплащане в държавната администрация, при който се отменят добавките за прослужено време.

"Това са чисто субективни критерии, няма нито един обективен, който да даде оценка за труда. Прекият началник ще решава кой ще взима пари и кой не, повече или по-малко. Дори при напълно изпълнена задача няма гаранция, че работникът ще получи пълното си възнаграждение", допълни Душков.

Намерения за напускане на тристранката и за демонстрации срещу ускорената пенсионна реформа изразиха и от КНСБ.

Вчера след спешното съвместно заседание на Изпълнителния комитет и националния стачен комитет на КНСБ президентът на синдиката Пламен Димитров заяви, че ще предложат на КТ "Подкрепа" провеждането на ефективни стачни действия в страната.Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (37)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

Анкета » коментари (37)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

отговори
3 март – Денят на Освобождението (576)
70% Complete
24 май – Денят на българската писменост и култура (80)
70% Complete
6 септември – Денят на Съединението (44)
70% Complete
22 септември – Денят на Независимостта (45)
70% Complete
Тази дискусия е излишна, само се чудят как да разделят хората (104)
70% Complete