Четвъртък, 2 Май 2024, 20:02

Подобряват околоблоковите пространства

4 Април, 14:13
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 1075 0


Във връзка с по-доброто благоустройство на квартал "Самоково", заместник-кметът по строителството инж. Петър Костов и директорът на дирекция ТСУ Красимира Костадинова се срещнаха, за да обсъдят редица инициативи и подобрения в областта на инфраструктурата и общественото пространство.

В резултат на срещата бе взето решение за извършване на ремонтни дейности в квартала, като приоритет ще бъде обновяването на настилката на игрището пред блок 18. Инженер Костов уточни, че текущата изкуствена трева на площадката е в много лошо състояние, а поддръжката й е много трудна. В този контекст бе наредено събирането на оферти от фирми за поставяне на ново покритие, като се планира изпълнението на ремонтните дейности през настоящия строителен сезон.

Друга важна тема на разговора беше благоустрояването на околните пространства около блоковете, на които вече са извършени ремонтни работи по програми за енергийна ефективност. Основната цел е не само да се подобри визуалният облик на зоните, но и да се увеличи броят на паркоместата.

Заместник-кметът инж. Петър Костов подчерта важността на тези инициативи за подобряване на качеството на живот на жителите на квартала и изрази увереност, че предстоящите работи ще бъдат от полза за цялата общност.

Очаква се общинското ръководство да представи подробности за плановете за ремонтни дейности през април на пресконференция, където ще бъдат обявени обектите, които ще бъдат обхванати от подобренията през тази година.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete