Неделя, 28 Април 2024, 09:44

Политическата криза: Мария Габриел категорично отхвърли меморандума

21 Февруари, 20:15
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2058 54


Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел направи ясно изявление, отхвърляйки т.нар. "меморандум" като нещо, което нарушава основните принципи на правовата държава и националните интереси на България.

В своето извънредно изявление, Габриел подчерта несъгласието си с документа, който според нея представлява опит за промяна на законите в полза на партийни интереси. Тя ясно изрази загрижеността си, че този "меморандум" би могъл да доведе до поделяне на държавата между две политически сили, което би противоречело на Конституцията и демократичните принципи.

Габриел подчерта, че външната политика на България трябва да бъде единна и да отразява националните интереси и приоритети на страната. Тя категорично отхвърли опитите за двоен глас във външната политика, като подчерта важността на единен подход в международните отношения.

"Меморандумът" се разглежда от Габриел като опит за политическа търговия, който цели да промени законодателството в полза на определени интереси, вместо да се придържа към принципите на правовата държава и законността. Тя подчерта необходимостта реформите да бъдат осъществявани чрез изменения в законите и законодателството, без да се засягат правомощията на други власти.

Вицепремиерът ясно изрази ангажимента си към спазването на Конституцията и националните интереси на страната, като подчерта, че правовата държава трябва да се ръководи от принципа за върховенството на закона.


Източник: balkanec.bg

Коментари (54)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 21:02

    Правилно

  • Отговори (19) (6)
    3. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 07:45

    Като,че ли всичко в тази конфигурация /сглобка/, не е политическа търговия... Орел рак и щука, обединени в Евроатлантизма, единствено с цел оцеляване. Те нямат никаква друга идея за бъдеще на България. Нямат Национална програма. Нямат визия за нито един отрасъл. Министрите са като пауни, отглеждани за декорация, в двора на тримата чифликчии. Единствната им задача е да клюкат от радост, като видят Европейски чиновник и да гушат Европейските парици. Ние си ги завъдихме всичките.

  • Отговори (15) (5)
    4. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 07:50

    Само Грузия,Украйна и България призоваха чужди /Европейски чиновници/, в Правителствата си и резултатите са налице. Ще бъда любопитен /не че ще повярвам/, ако ми посочите един поне от управляващите, който го е еня за България.

    • (20) (11)
      1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 07:53

      Извинявам се на Президента, но и на него му е трудно да плува, в гьола с патиците. Мръсно е.

  • Отговори (15) (6)
    5. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 09:26

    СЛУЧИ СЕ. Всеки знае,че пренатегнат винт се къса. Полския език, не ми чужд-специализирал съм в Полша.Закопане,беше единствения достъпен за нас курорт, с алпийски писти,а и полякините някога, бяха доста отзивчиви към младите Българи. Гледам полската програма, предлагана в пакета на А1 и буквално бях стъписан,снощи. Полски фермери,заградили Украинската граница, размахваха Полски и Руски знамена и дори скандираха лозунги,във възхвала на Путин. Поляците си своят Украйна, така, както Руснаците и подобни лозунги ме изумиха. Ерго. Живота има логика. Когато налагаш нещо неубедително, се развиват центробежни сили. Категорично не одобрявам случващото се Украйна, но предела е преминат и почва свличане. Помнете. Това ще се случи и в България.

    • (12) (12)
      1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 10:46

      Пропускаш факта, че руските знамена се веят от една групичка протестиращи, които са членове на про-руска партия(полския Копейкин), която очаквано е извън парламента на Полша. След, като си бил в Полша би трябвало да знаеш поляците колко много „обичат“ чебурашките. Двойно на нашата „любов“ към турците.

  • Отговори (12) (28)
    6. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 10:41

    Руска мършо, изписал си много коментари, но без резултат - слава Украйна

    • (13) (10)
      1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 16:58

      Мдаа, на бивша Украйна, нали?

    • (7) (9)
      2. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 20:24

      Бивша е жена ти

    • (7) (5)
      3. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 00:10

      Не си спомням да съм имал жена, тъпанарче, но щом така си решил......

  • Отговори (10) (8)
    7. добавен от: ТИТИ 22 Февруари, 10:45

    Браво на Мария Габриел ! Стопи муцуните на ПП-ДБ !

  • Отговори (13) (5)
    8. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 12:37

    От 1983 до 2012, за 39 години съм посетил Полша коло 20 пъти,от седмица до 4 месеца. Да. Отношението им към Русия, е точно, както нашето към Турция. Затова бях изненадан от десетките руски знамена и възггласите във възхвала на Путин. Да не забравяме,че това Полска НационалнаТВ, нещо което в Българска ТВ, няма как да се случи. Майната ти дебил, произнасящ три думи...чемодан, вокзал...и т .н. Ти си последния лумпен, който може да ми дава оценка. Факт е, че има нещо нередно и статуквото се преобръща. Никога тъпако, не съм споменавал, харесва ли ми това.

    • (11) (6)
      1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 12:47

      И ако ти и НАваченския милицинер-олигофрен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! сте мерило за добро или зло, за правилно и неправилно, не ми оставяте избор, освен да бъда заклет Русофил.

    • (7) (10)
      2. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 14:20

      Какво мерило, цял живот те е бутало БКП-то.

    • (6) (9)
      3. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 15:51

      Аз питах за Полша, друго нищо не разбрах от целият ти коментар. Защото съм имал колеги поляци и като чуят за нещо, което е свързано с нещо руско+ Беларус се чуват „красиви“ думи. Полските псувни са доста звучни. Горда нация са. Каквато трябва да бъде и Българската.

    • (9) (8)
      4. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 16:35

      Не си разбрал нищо от коментарите,защото верятно не си много умен. А тази "горда" нация има 100 години история, доминирана половината от СССР. Петстотин е била завладяна от Руснаците и четиристотин от Шведите.

    • (7) (8)
      5. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 17:17

      Разбрах само, че не можеш да построяваш няколко изречения, в които да има смисъл. Тази горда нация сега има десет пъти по-висок стандарт на живот от колкото имат всички мизерници от бившият ссср.

  • Отговори (10) (6)
    9. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 16:24

    Тъкмо бях разколебан в Про Путинските си убеждения и днес бе побликувана анкета, проведена в 25 Европейски държави /броя на участниците не беше уточнен/. Резултати:
    10%-победа за Украйна
    37%-взаимно приемливо споразумение
    53%-победа за Русия.
    Пътувам из Европа и виждам несгодите на които са подложени.
    Ще се изненадате, но в България проблемите са по-невидими, може би защото сме свикнали. Изненадваше ме неподправената омраза,към Русия. От тази анкета, разбирам, че е страх. И си задавам въпроса. Защо се подкрепя тази месомелачка, при такива отчетливи мнения. Аз също нямам идея, какво трябва да стане, но поне си давам сметка, че този път не води до никъде.Или води към ада,на Трета световна война.

    • (12) (9)
      1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 16:28

      За най-гръмките дръвници, които твърдят,че Путин трябва да отстъпи...ми накарайте го.

    • (9) (11)
      2. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 17:23

      Напиши си още сто коментара, ако това ще те накара да се почувстваш значим. За две години война са превзели два необитаеми и сринати до основи града. Супер постижение.

  • Отговори (10) (6)
    10. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 17:35

    Че човека е значително по значим от теб се вижда и с просто око. Ще бъдеш ли по- доволен загубеняко, ако превземат десетки сринати до основи градове. Впрочем ,те са ги строили, ще ги построят отново. Защо държиш да си градския идиот, на който вече хората и не отговарят.

    • (5) (4)
      1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 19:10

      Градският идиот се различава. Винаги с обиди атакува и затова никой не му отговаря.

    • (8) (12)
      2. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 20:27

      Путлерастче болно малкото зло джудже обитаващо кремълските подземия е значим само в очите на робите си/поданици, какъвто впрочем се явяваш и ти - на първо място си русофилистик и путлераст и евентуално нещо там и българин, ама с половин уста

    • (10) (7)
      3. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 00:24

      Това докато си епилираше краката ли го сътвори, или докато си скубеше веждите бе, шарен гейзер? Тъжно ли е да гледаш отстрани злата участ на Украйна, рупайки кюспе с хитин от миризливи насекоми, а?

    • (5) (5)
      4. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 11:37

      Не бе докато гледа ботоксовото джудже. Киев за три дни какво стана бе палячо. Само още три дни.

    • (6) (4)
      5. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 11:46

      Това за трите дни го каза краварчето Марк Мили, но глупаците го възприеха като руска закана и още го дъвчат. Но нищо, говедарчетата отбичиха наркоманчето след Авдеевка. Искаха Украйна в НАТО, а получиха Русия в Украйна! Толкова си могат!

    • (3) (1)
      6. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 15:47

      Да бе не са казвали три дни, вярно казаха че изобщо няма да ги нападат. Два дни преди джуджето насрано да започне войната. За такива, като теб термина е полезен идиот.

    • (1) (2)
      7. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 16:51

      Би ли казал къде официално може да го видим кой от Русия, кога и къде го е казал, за да не изглеждаш пък ти като безполезен идиот? Дай линк, изказване и т.н. Аз пък ще ти докажа, че американският генерал Мили го каза, но трябва да го преписвам,.че тук не дават да се постват линкове.

    • (3) (0)
      8. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 17:04

      Мария Захарова каза, че само луд човек би си помислил, че те ще нападнат Украйна. Два дни преди да нахлуят с танковете през границата.

    • (0) (2)
      9. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 17:07

      Я напишете в търсачката: "Киев може да падне до три дни, ако Русия нападне Украйна"!
      Според Fox News това изявление е направено от началника на Съвместното командване на началник-щабовете генерал Марк Мили.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete