Неделя, 5 Май 2024, 10:54

Поп певицата ЕВА пя за малките гости на Великденския събор

8 Април 2018, 14:56
(3) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3408 4


Великденският събор – Ботевград 2018 г продължи с концерт на поп и джаз певицата ЕВА, която зарадва с хитовите си изпълнения подрастващите и тийнеджърите на Ботевград и общината, както и гости на събора. Близо час тя пя заедно с малките си фенове едни от най-популярните си песни, включени в дебютния й албум, който се продаваше до сцената. Това са песните „Интро”, „Повярвай с мен”, „2 v1”, „И ме няма”, „По- по най” и др.

Родената на 31-ви май 1993-а година, EVA (Ева Георгиева) е на сцената от много ранна възраст. Едва 3-годишна тя започва да пее във вокална формация „Смехорани”. След това прекарва 12 години в детския радиохор на Българското национално радио при академик Христо Недялков. Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София. Учи в Национала музикална академия “Проф. Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене. EVA печели безброй награди от конкурси и фестивали за пеене. Участва в театрални пиеси, мюзикълът „Кабаре“ в музикалния театър, частни постановки из цяла България. Била е бек вокал на почти всички наши естрадни изпълнители и в телевизионни предавания, като „X Factor“, „Като 2 капки вода“, „Аз обичам България!“, „България търси талант“ и други. До момента тя има вече 6 самостоятелни хита, които се въртят по всички музикални телевизии и радиа. Песните и се разпространяват в Румъния, Гърция и Турция, където 2 поредни години участва в местни фестивали пред 50 хилядна публика.

След концерта на младата певица, на сцената излезе танцов състав „Ромска младост“с ръководител Йорданка Маринова, който отправи поздрав по повод Международния ден на ромите.
Днешният ден е празник за ромската общност по цял свят. Осми април е обявен за Международен ден на ромите през 1992 г. Идеята, която ООН и Европейския съюз са подкрепили, била на Международната организация "Романо юнион".
„Изборът на датата никак не е случаен. На тази дата се чества освобождаването на ромите от концентрационния лагер Аушвиц в края на Втората световна война”, каза водещата Габриела Партовска.


Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (4)

  • Отговори (6) (11)
    1. добавен от: Анонимен 8 Април, 16:46

    Ако това е парк за милион аз съм истински барон.

  • Отговори (12) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Април, 18:07

    Супер парк, супер празник!

  • Отговори (11) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Април, 19:32

    Какво искате бе тпът злобари тульовски? Много добре се премахна цигани ята на Разпети петък сред центъра на града. Празнува се много добре организирано. Всичко беше супер. Дерзай те тульовски отрепки!

  • Отговори (7) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Април, 22:09

    parka e syper

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete