Вторник, 7 Май 2024, 07:36

Пореден протест: в Пролеша искат да изгонят център за лечение на зависими

19 Март, 09:02
(0) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 396 1


В няколко общини в Софийска област текат протестни действия по различни теми. В Сливница протестират за изчезналия път към Брезник, вчера в Божурище се проведе протест срещу добива на метални полезни изкопаеми в общината, а в Пролеша събират подписка срещу център за лечение на зависимости.
В Пролеша кметът на селото Григор Григоров организира среща в читалището на във връзка с откриващия се център за лечение на зависими хора в известен хотелски комплекс в селото. Салонът на читалището се оказа тесен за желаещите да присъстват, а през това време се събираше подписка срещу частната инициатива за лечение на зависими хора.
Кметът на община Божурище, който не присъства на срещата, сподели следната информация: "извършихме проверка, от която се установи, че към Община Божурище няма входирани или съгласувани документи, или каквито и да било разрешения. Ще ни бъде нужно време, за да се запознаем детайлно с това дали са необходими документи за това статутът на сградата да бъде променен или не".
Местните жители са притеснени от идването на хора от различни краища на страната, които да лекуват своите зависимости именно в Пролеша. Лекар с над 25-годишен стаж по специалността "Анестезиология и интензивна терапия", живеещ в Пролеша, споделя: "мястото за лечение на тези хора е в тихи и закътани места, далеч от изкушенията на техните зависимости (обикновено то се прави или в други държави, или на места на 30-40 км разстояние от най-близки населени места), така че тези хора да нямат никаква възможност да се срещат с близки, приятели и хора, които биха ги върнали към старите им навици. Аз, като живущ в с. Пролеша с моето семейство, баща на три деца, които искат да живеят и да си играят свободно в селото, съм силно притеснен от прекия контакт на децата и възрастните с хора в нестабилно емоционално състояние".
Времето ще покаже ще продължи ли да съществува.

Снимка: Божурище нюз


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Стефанов 20 Март, 19:30

    Засрамете се вие европейци ли сте,тези хора имат нужда от помощ, а не да ги гоните по добре изгонете от закостенелите си глави архаичноста и миналото, онова вече свърши,и спрямо новите разбирания ни е сме длъжни на съпричастност към хората с проблеми,така,че не се излагайте.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete