Неделя, 5 Май 2024, 13:55

Поредна среща, посветена на здравословното хранене, се проведе в ЦСРИ град Костинброд

19 Октомври 2018, 06:59
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 971 0


Днешният лектор беше Милен Кирилов, който разясни на присъстващите хранителните режими, подходящи за профилактика на най-честите заболявания.

Милен Кирилов е молекулярен биолог, завършил е СУ- София , защитил дисертацията си в Хайделберг-Германия , доктор е на биологичните науки, в момента работи в Ingenious Targeting Laboratory – Ню Йорк. Специализира в Германия и Швеция. Има публикации в световно известни списания – „Nature Comunication”, „Journal of Neuroscience”, „EMBO Journal”, „Cell Metabolism” etc. Кариерата си започва в Хайделберг – Германия , където е до 2015 г. От 2015 г. е в Ню Йорк, САЩ и се занимава с генно инженерство. Става номер 1 за България за периода 2009- 2012 година в триатлони- IronMan/плуване, колоездeне и бягане/, проведени в Германия.
Лекцията е продължение на предходно подобно събитие, в което проф. Донка Байкова се срещна с местните граждани и акцентира върху здравословното хранене. Днешната среща беше изключително полезна и интересна за всички присъстващи. Почти два часа Милен Кирилов обясни подробно за метаболитен синдром / комбинация от затлъстяване с други болестни състояния на обмяната на веществата/, който увеличава риска за развитие на сърдечно-съдови заболявания , диабет, проблеми с кръвното налягане; обясни също така какво е хормонален дисбаланс и как да се предпазим от него.

Специални гости на ЦСРИ „Надежда“ бяха Дневен център за деца с увреждания - община Златица, Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд и Център за обществена подкрепа „Промяна“, гр.Костинброд. От общинска администрация-Костинброд присъстваха г-н Александър Ненов-зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Тереза Власайкова – секретар на МКБППМН, специалисти и потребители на ЦСРИ „Надежда“, граждани от общината, проявили интерес към темата.

Като ученици на великата школа на Живота, ние трябва да изучаваме своя организъм, как той е съществувал в природата преди хиляди векове и как да съществува към днешна дата. Щом се домогнем до природата, ние ще научим онези нейни правила, чрез които да чуем нашия организъм и да сътворим най-добрия свят за него.

Благодарим на Милен Кирилов, че отдели, в краткото си посещение в България, време за град Костинброд и създаде една невероятна атмосфера, от която всички си тръгнахме безмълвни и замислени за нас самите.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete