Неделя, 5 Май 2024, 10:01

Поредно първо място за Йоло Николов, ветеранът Петко Стефанов завърши пети на маратон в Пловдив

9 Септември 2021, 11:17
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1647 4


Поредно първо място в кариерата си отбеляза лекоатлетът Йоло Николов, който се готви под ръководството на специалиста Димитър Василев и защитава цветовете на АК "Орхание" (Ботевград). Той финишира първи в едно от най-старите състезания от веригата Run Bulgaria – „Пазарджик рън – Лакрима“. В него се включиха близо 200 участници на дистанцията от 5.36 км. В състезанието участваха елитни състезатели на България в бяганията на средни и дълги разстояния, жители на град Пазарджик и много други.  Изявеният треньор и атлет Йоло Николов даде време от 15:59 минути, с което спечели и златното отличие. На 2 секунди от него се нареди един от най-добрите ни бегачи на дълги разстояния Стоян Владков с 16:01 минути. Трети финишира националният ни рекордьор на 3000 м пр. Митко Ценов с 16:06.

Имаше отделно класиране за девойки и юноши.
Сред младите атлети първо и второ място заеха състезатели на Йоло НиколовМартин Балабанов и Николай Кауфман с времена съответно 17:12 и 17:14. Трети финишира Кристиян Иванов от „Берое“ с 17:27.

Освен пробег на дистанцията от 5.36 км се проведе и щафетно бягане, като отборите се състояха от две жени и двама мъже. Всеки от участниците трябваше да избяга една обиколка от 1760 метра.

Първият отбор бе на победителите в дългата дистанция Йоло Николов и Милица Мирчева – ,,Атлет“ – Мездра. Първи пост беше за Милица, след 5:51 минути тя предаде палката на треньора си Йоло Николов, който пък измина дистанцията за 5:11 минути. На трети пост беше втората от по-дългото бягане Маринела Нинева с време от 5:48 минути. Четвъртият пост представяше Георги Гергов, който финишира с резултат от 5:17 минути.

Втори се нареди отборът ,,Митко Ценов Рънинг Тийм“. Третото място на почетната стълбичка зае отборът на ,,Черноморец“

Ботевградчанинът Петко Стефанов, който е рекордьор на полумаратон за мъже и в момента е на 49-годишна възраст беляза с изключителен успех участието си в  пробег "Съединение" в Пловдив, където завърши на 5-о място. Престижното състезание по случай 136-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия се проведе по традиция на 6 септември, а над 250 любители на бягането взеха участие в 45-ото издание на пробега. В надпреварата участваха и професионални атлети, като някои от тях са многократни шампиони на България и медалисти от различни силни международни изяви. Първи се нареди Исмаил Сенанджи, втори остана Митко Ценов, а трети завърши Георги Гергов. Имена, които в последните години са едни от най-силните бегачи в България, а 49-годишният опитен маратонец Петко Стефанов успя да се нареди съвсем близо до тях. Малко обаче не му достигна да се изкачи и на почетната стълбичка. Все пак постижението му е достойно за уважение и показва, че в спорта няма определена възраст, а има можещи и неможещи. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: лека атлетика , Йоло Николов , АК "Орхание" , Димитър Василев

Коментари (4)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Септември, 18:06

    Евала на Йоло и на Митко!

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Септември, 19:25

    В Ботевград има уникален треньор , доказал се къде ли не. Не знам защо школите на Балкан не се възползват ?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Септември, 05:38

    Петко е на 49г.

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete