Четвъртък, 2 Май 2024, 19:34

Позиция на ФК “Балкан 1929” към Зоналния съвет - София и БФС

13 Ноември 2023, 11:38
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 836 4


Ръководството на ФК “Балкан 1929” излезе с официална позиция свързана със съдийството в Югозападната трета лига. От клуба информират, че ще тази жалба отива към председателя на ЗС - София Антони Здравков, както и към президента на БФС Борислав Михайлов, и освен това, от ботевградския тим искат да спрат със съдийските тесли срещу футболистите на Иван Редовски. 

Публикуваме писмото на президента на “Балкан 1929” Иван Редовски към ЗС - София без редакторска намеса:

“До председателя на ЗС – София г-н Антони Здравков

Уважаеми г-н председател, с настоящото писмо ФК Балкан Ботевград Ви сезира за редица тенденциозни съдийски отсъждания и грешки срещу нашия клуб. Съдийското изнасилване на Балкан продължава с години наред и ние настояваме този проблем да бъде разрешен глобално.

Във Ваше лице и в лицето на ръководството на БФС се надяваме, че това може да се случи.

От началото на първенството в Югозападната Трета лига сме свидетели на грубо съдийско ощетяване срещу нашия отбор, който играе във всяка среща феърплей. Клубът ни става жертва или на некомпетентността на реферите или на други процеси, които в крайна сметка сериозно влияят върху мотивацията на футболистите и на тренировъчния процес. Реферите тормозят непрекъснато футболистите ни и верни привърженици със своите тенденциозни и брутални отсъждания, в резултат на което нашият отбор често губи точки. Конкретно през този полусезон Балкан е ощетен в поне седем срещи и то явно, без да се вникваме в дребни грешки, проява на различен критерий при идентични ситуации или в срещите, в които Балкан е победил въпреки пряката съдийска намеса. Но най-дразнещото от всичко изброено е поведението (подигравателно и нагло) на част от съдиите към клуба ни.

През годините работихме с няколко председатели на съдийската комисия, които наистина се опитаха да променят нещата, но не успяха. Проблемите са на по-ниско ниво и затова се обръщаме към Вас с молба за помощ и отново не търсим причината в сегашния председател на комисията Венци Гаврилов. Конкретните ощетявания ги изброяваме, като видеоматериалите са достъпни за всички в EBFU – електронно първенство.

Балкан Ботевград е един изряден и коректен клуб с развиваща се ифраструктура и ДЮШ, клуб , който не търси конфронтация с никого, но искаме да бъдем оставени от определена част от съдиите намира, за да можем да работим спокойно и да се развиваме в тези бурни за нашия футбол времена.

Основни претенции към съдийски отсъждания:
Балкан Ботевград – Банско тийм 1:1 – 2-ри кръг, 2 неотсъдени дузпи;
Чавдар Етрополе – Балкан Ботевград 2:0 - 5-ти кръг , отсъдена дузпа менте за домакините в 15-ата минута, с която те повеждат в резултата и куп пресилени фаулове, целящи затвърждаването на резултата (както се и получи);
Балкан Ботевград – ЦСКА II 0:3 – 10-ти кръг, неотсъдена дузпа и червен картон в 70-ата минута и гостите повеждат в резултата, докато футболистите все още претендират;
Левски II – Балкан Ботевград 4:0 – 13-ти кръг – фалшива дузпа за домакините за 3:0 в 76-ата минута – слугинаж и подмазвачество при решен мач;
Балкан Ботевград - ЦСКА 1948 III 1:1 – 15-ти кръг -3 неотсъдени дузпи (2 през първото полувреме и 1 второто), както и отменен гол в в 12 -ата минута;
Пирин Разлог – Балкан Ботевград 0:3 – отложен от 5-ия кръг - сремно и грозно отменен абсолютно редовен гол на Балкан в 6—ата минута при 0:0, а случайно или не съдийската бригада е от Благоевград?!
Балкан Ботевград – Септември II 3:3 – 17-ти кръг – неотсъдена чиста дузпа за игра с ръка в 55-ата минута, прекратяване на срещата заради буря, 8 смени, 6 гола и 3-минутно продължение на срещата?!!!
Това е само малка част от репресията на съдиите върху ФК Балкан. От тези действия понякога страдат и ДЮШ-формациите на клуба. Призоваваме за по-голямо уважение към нас, обективност и професионализъм в действията. За край на войната, която съдиите водят, ние подаваме ръка за пореден път и молим г-н Здравков и ръководството на съдийската комисия, както и всички органи на управление да вземат нужните мерки преди да е станало твърде късно. 

Настоящето писмо ще бъде изпратено и до председателя на БФС г-н Борислав Михайлов и изпълкома към БФС.

С уважение: Иван Редовски /Президент на ФК Балкан Ботевград/


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (4)

  • Отговори (9) (1)
    1. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 14:29

    На следващия конгрес пак гласувайте за перуката мишкии и после може да се оплакввате на арменския поп

  • Отговори (4) (1)
    2. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 15:42

    Най-грубата игра е на балканци, после се изкарват циркаджий за картони, дузпи и сега се оплакват ...Всъщност, съдийте дори ви подкрепят...Смешници..

  • Отговори (8) (1)
    3. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 15:47

    Отново подкрепете Перуката. Оставка на всички в БФС!

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 11:45

    Най важното е да се рекламира ефбет.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete