Четвъртък, 28 Март 2024, 17:27

Правец отбеляза 111 г. от рождението на Тодор Живков и 80 г. от рождението на Людмила Живкова

8 Септември 2022, 00:01
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1116 0


Правец отбеляза на 7-ми септември 111-та годишнина от рождението на бившият държавен глава и лидер на БКП – Тодор Живков. Пред паметника му в града бяха поднесени венци и цветя от името на Община Правец, от близки и роднини на Живков, от кандидат-депутати и граждани.
И тази година внучката на Тодор Живков - Евгения Живкова уважи събитието.
"Важен е плурализмът на мненията, но дали историята мисли така? Не е ли работа именно на тази наука да прави анализи и да работи с факти и документи, за да отсее това, което да запишем в учебниците и енциклопедиите. Не мнение и оценки за живота и за притежаваното, а за приноса на един държавник в развитието на държавата."
С тези слова започна вечерта посветена на годишнината от рождението на Живков.
Паралелно с това честване се проведе и "Музеен комплекс вечер", която беше посветена на 80 годишнината от рождението на Людмила Живкова. Рожденият ѝ ден е на 26-ти юли, но семейството на Живкови е решило да отбележи заедно двете годишнини. Едно от събитията в програмата беше изложбата "Културното отваряне на България към света", която показа срещи на Людмила Живкова и баща ѝ с видни държавни лидери по това време.
"Не е малка ролята на Людмила Живкова и за развиване на българското образование. Това е един факт, който е по-малко известен. Тя смяташе, че е необходима интеграция между наука и образование. Закономерност, продиктувана от нуждите на самия живот."
Това сподели пред присъстващите Евгения Живкова - внучка на Тодор и дъщеря на Людмила. Тя откри комплексната вечер, като разказа за делото на Людмила Живкова.
Междувременно, посетителите имаха възможността да видят времената изложба с вещи и портрети на Людмила Живкова в музея. Вечерта посветена на двете годишнини - от рождението на Тодор Живков и на Людмила Живкова, завърши с концерт на формациите "Гласове на традицията" и "Светоглас".

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Тодор Живков , изложба , годишнина

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete