Събота, 21 Септември 2024, 04:06

Празни думи и обещания на кмета Гавалюгов и община Ботевград; Кой плаща цената?

15 Август 2023, 10:43
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4399 63


„В решенията на местната власт в Ботевград не само отсъстват мерки за създаване благоприятна среда за развитието на туризма, ефективност и надеждност, а прозират дори недобронамереност и „двоен стандарт“, казва Здравко Лесичков- собственик и управител на конна база „Здравец“ в с. Скравена.

Той посочва, че съгласно Стратегия за устойчиво развитие на община Ботевград за седемгодишния период 2018- 2025, за цел №1 е обявено СЪЗДАВАНЕТО НА БЛАГОПРИЯТНА СРЕДА за развитие на устойчив туризъм.

Разписаните стратегически цели, облечени в подобаващо хубави думи, на практика парадоксално бяха последвани от изпитания за самото оцеляване на туристическите обекти в Скравена.

Всяка нова инициатива само влошаваше нещата за жителите на селото и вилната му зона, за туристи и поклонници, разказва Лесичков.

За начало трябваше да се преодолее горчивината от изгубените надежди за увеличаване на туристическия поток и нови възможности при пряка връзка с дългоочаквания скоростен път, защото такава беше безпардонно отказана, с любезното съдействие на кмета Гавалюгов, посочва той.

В същия стил, безапелационно беше затворен прекият хубав път към една от най-предпочитаните туристически дестинации (до Манастира и Конната база), по стратегия-цел на обгрижване и трафикът насочен по успоредния окаян път с прилежащия проблематичен, направо-опасен, мост.

Въпросното съоръжение, казва Лесичков, отпреди петдесетина години, отдавна е надживяло времето си – тясно, без странични ограждения и под натиска на ежедневните тежки камиони до намиращия се в близост дърводелски цех, напоследък все по-често оголва скелета си.

Пътят е осеян с такива дупки, че хората изпотрошиха колите си. Разбираемо, положението става особено драматично и трудно предвидимо при валежи и заледявания.

Повод за зараждащото се ново недоволство, е поредната ексцентрична приумица на общината, посочва Здравко Лесичков.

По думите му същият малък мост ще бъде обезопасен с ограждения и преминаването по него ще бъде ограничено до 12-тонните коли. За по-тежките превозни средства ще се трасира нов път покрай реката, макар че всички знаем, освен тези, от които зависи решението, какви преспи и поледици се получават в най-ниската част на полето.

При реализирането на тази гениална идея, от автобусите ще се очакват истински виртуозни спектакли, за да се качат на стръмния завой по стария път за вилната зона и съответно- манастира и конната база. Няма значение, че подобни приключения са единствено и евентуално за търсачите на силни усещания, а не за шофьорите на автобуси, пълни с деца или туристи и поклонници, казва Лесичков.

И пита:

„Тогава как точно управлението и работата на отдела по туризъм към Ботевградската община, ръководена от г-н Гавалюгов, са съобразени със стратегическите документи за развитието на туризма?

Кои конкретни резултати са налице и по какви критерии, защото от обявяването на стратегията за развитие на местния туризъм вече са изминали пет години, като за периода със сигурност са отделени и усвоени не малко средства?!“.



Източник: safenews.bg

Коментари (63)

  • Отговори (26) (4)
    1. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:00

    Какъв туризъм в Ботевград ?
    Само туристически приемни,секретарки,магнитчета и хора на заплатки-нищоправци.
    Всичко което можеше да бъде видяно в Ботевград сега е или затворено за ремонт или със спрени достъп.

  • Отговори (28) (4)
    2. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:01

    Важното е ,че едни колелета купихме за една комисионна

    • (11) (2)
      1. добавен от: Анонимен 15 Август, 15:08

      Надявам се, скоро от така наречения туристически център да получим информация за приходите от тази дейност!

  • Отговори (18) (4)
    3. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:03

    Този мост Стрелеца го разруши и сега ще крадне едни пари за да го ужким направи

  • Отговори (25) (1)
    4. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:07

    Когато тежкотоварните ПС на Асфалтова база и Миньовски спрат да минават от там ще се оправи всичко. Също така те могат да се погрижат за състоянието на моста. Имат възможност. Не е нормално само да се руши, а да се чака друг да ремонтира.

    • (1) (2)
      1. добавен от: Работник 15 Август, 20:56

      Какво общо има асфалтовата база с този мост?

    • (1) (0)
      2. добавен от: Анонимен 16 Август, 00:16

      Асфалтова база никога не е ползвала този мост

  • Отговори (6) (1)
    5. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:09

    Конната база в “Синьово” и разходките по
    “Темуша” през “Калница”/Идея/.

  • Отговори (23) (2)
    6. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:12

    Що не кажете циганите как пребиха момчето в Парка пред всички вчера полиция телевизия няма никой?

    • (0) (3)
      1. добавен от: Анонимен 15 Август, 14:48

      е нали пише бе

  • Отговори (16) (13)
    7. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:12

    Какво общо има частната конна база с развитие на туризма. Само бие барабана, че ще му секнат парите..Ремонт правят хората на моста. А мирнете малко.

    • (4) (4)
      1. добавен от: Анонимен 15 Август, 14:49

      циркаджия

    • (19) (4)
      2. добавен от: Анонимен 15 Август, 16:01

      ДЕБИЛИ! В цял свят туризма се развива от частници, които плащат данъци. Общината има една задача. Да ги улесни, а не да създава дирекции и да ги пълни с чиновници, които не знаят въобще, що е туризъм

  • Отговори (7) (8)
    8. добавен от: ff 15 Август, 11:15

    Та значи когато на Здравко всичко му се помагаше и ТИЦ ходеха по някакви измислени изложения за туризъм с брошурки за конната база- всичко е прекрасно. Обаче когато не е по неговата -о, ужасния кмет. Здравко не е и не трябва да е туристическата стратегия на общината. Проблемът е по-сериозен- няма адекватен подход. Ако имаше и Здравко щеше да печели от него. Само един пример-поклонническия маршрут Урвич-конната база-Скравенски манастир-Зелински манастир-Правчански манастир - заради него общината яростно се дърпаше да се облагородят туристическите маршрути в Било и по-специално изграждането на кръгов маршрут Ботевград-Трудовец-Правец-Етрополе-Бойковец-Ботевград по билото на планината.

  • Отговори (7) (11)
    9. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:25

    Тоя здравко е изплискъл легена, защо не рева когато бяха обсъжданията на скоростния път пред държавата, какво му е виновен кмета, да не го прави той?

  • Отговори (11) (4)
    10. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:28

    До номер 6, как ще кажат като това са толкова важни избиратели за наближаващите избори. Толкова ниско и срамно е всичко което се случва в този град. И особено обществените поръчки......., които се подаряват на един гладник, чак толкова нагло управление не е имало никога......

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (13)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (250)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (75)
70% Complete
Всички са маскари. (122)
70% Complete