Понеделник, 6 Май 2024, 03:44

Празничен спектакъл по повод 137г. от Освобождението на Ботевград

29 Ноември 2014, 20:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3314 4


„Ботевград – древен и млад европейски град” – под този надслов се проведе празничният спектакъл по повод 137г. от Освобождението на Ботевград. Събитието се състоя в пълния салон на НЧ „Христо Ботев 1884” Ботевград днес от 16:30ч. Водеща на програмата бе Цецка Арбора, директор на ОП „Обредни дейности”. Празникът уважиха много официални гости, сред които бяха г-жа Ирена Коцева и Петър Беков, народни представители от 26-ти МИР, кметът на общината Георги Георгиев, председателят на ОбС Ботевград Йорданка Лалчева, зам. кметът и секретарят на общината, общински съветници, кметове на други населени места, ръководители на парти и организации. Председателят на читалището Маргарита Кирова поздрави присъстващите с празнично слово.
 
По повод празника пристигнаха и много поздравителни адреси: от Росен Плевнелиев, президент на Република България; от г-н Пьотр Тултаев, кмет на град Саранск; Димитър Делчев и Галя Георгиева, народни представители, от ПГ „Български демократичен център”, Ивайло Московски, министър на Транспорта, информационните технологии и съобщения; от Румен Гунински, кмет на Община Правец; от ПП „ГЕРБ” и „АБВ”; Петко Николов, председател на Комисията за защита на конкуренцията, Стефан Димитров, председател на ОбС Димитровград; от инж. Рашо Стайков, управител на фирма „Р.С.Инженеринг”; фирма „Цеки – Захариев”; училище „Европа”; детски градини, училища.
 
Спектакълът е подготвен от режисьора Димитър Шарков и с него взеха участие много самодейци. В програма се включиха малък, среден и голям състав на ансамбъл „Ботевград”; Младежки духов оркестър с диригент Константин Гайдарски; мажоретен състав с ръководители Иванка Христова и Стела Бенчева; Клуб по спортна акробатика с ръководител Добринка Николова; градски хор „Стамен Панчев” с диригент Татяна Цонкова; трио „Приятели на Ботевград” и фолклорна детска група с музикален педагог Стоян Димитров; драматичен театър с режисьор Веселин Вълков; Полина Дишкова, Божидара Зланкова, Йоан Андреев; актьора Веселин Вълков и в главната роля, тази на поета – актьорът Николай Найденов.
 
Вечерта завърши с празнични илюминации на площад „Освобождение”. Освен традиционната заря, за първи път програмата включваше и лазерно шоу.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 17:27

    Много хубав спектакъл.Браво на самодейците и режисьора!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 19:26

    Хубав за който го е гледал!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Декември, 08:46

    Тоя освен да награждава, друго може ли?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Няма значение кой казва нещо, а дали има смисъл казаното 3 Декември, 13:00

    До кога водещата ще е една и съща? Има много талантливи, симпатични и млади хора с представителна визия и чист, приятен глас. Хубаво щеше да бъде след като има нещо нововъведено (лазерното шоу) и водещата да е нова по-приятна личност, а не тази изтъркана вече с годините скучна кикерица... Иначе хубаво шоу, поздравления!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete