Петък, 18 Октомври 2024, 08:19

Празничната програма на град Ихтиман завърши със страхотен фолклорен ден

22 Август 2023, 11:16
(0) (0)
Ихтиман - Новини
Прочетена: 191 0


Сутрешната част откриха танцьорите от ТА "Слънце" и народната певица Галина Димитрова.

Специален гост беше кулинарният майстор Ути Бъчваров, който сготви вкусен курбан. Бе отслужен водосвет, а след това бяха раздадени около 2000 порции на жителите и гостите на града за здраве и благополучие.

Вечерната програма препълни централния площад. Официални гости бяха г-н Младен Маринов и г-н Марин Маринов - народни представители, г-жа Росица Иванова - директор на РУО - София област.

Кметът на град Ихтиман поднесе слово към публиката :
"Уважаеми съграждани, скъпи гости, приемете моите поздравление по случай Празника на град Ихтиман, който по традиция честваме на 15-ти август, Ден на Успение на Пресвета Богородица ! Винаги посрещаме с вълнение празника, който отразява всички нас, с нашето многообразие, емоции, действия. На днешния ден ние с гордост можем да погледнем назад, за да отбележим разцвета на града. Всичко това постигнахме обединени от общата ни воля, да превърнем нашият град в по-добро място за живеене. И успяхме! Благодаря на всички, които обичат града ни и допринасят за неговото развитие и напредък. Убеден съм, че благодарение на съвместните усилия на ръководството и служителите на общината, общинския съвет, институциите, бизнеса и на енергията, инициативата и волята на гражданите, ще постигнем по-добро бъдеще и ще продължим да отстояваме авторитета и доброто име на града и на Община Ихтиман.

В празничния ден Ви пожелавам здраве, щастие и дълголетие, и нека Божията майка бди над нас и благославя добрите ни дела. Честит празник ! "

След словото на г-н Илиев, поздрави към гражданите поднесе и господин Младен Маринов.
В празничната част взеха участие танцьорите от ТС "Средногорски полъх", ТС "Черньовче", ТА " Слънце", Вокална група "Солей" и невероятната Радост Христова.

Кулминацията на вечерта бяха специалните гост изпълнители - обичаният от всички поколения Веселин Маринов и невероятната Николина Чакърдъкова с нейните танцьори от ансамбъл "Неврокоп", които с изпълненията си накараха публиката да извие кръшни хора.

Вечерта завърши със страхотна заря, подарък за всички гости и жители на град Ихтиман.

Източник: Община Ихтиман

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete