Петък, 3 Май 2024, 12:17

Празници в село Видраре

4 Март 2014, 15:34
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3060 4


На 1 март в с. Видраре се срещнаха членове на пенсионерските клубове и читалищни деятели на три  села- Видраре, Равнище и Голям Извор, за да посрещнат заедно Баба Марта  и отпразнуват Деня на самодееца. Баба Марта закичи с мартеници всички присъстващи с пожелание „Нишката , която ни свързва , да не се прекъсва никога. Да сме здрави, да сме весели и щастливи. Да сме Българи”. Самодейците към читалище „Развитие 1898” с. Видраре поздравиха всички присъстващи с подходяща програма. Всички се повеселиха от сърце под звуците на хубавата музика с пожелания за нови срещи.
В село Видраре не пропуснаха да отбележат и 3-ти март – датата на дълго мечтаната свобода на България. Ден, на който си припомняме дългия път, изминат от нашите предци, за да извоюват най-святото за един народ- свободата.  В боевете на Шипка участват 8 опълченци от Видраре. Да преклонят глава пред паметника на Опълченците се събраха родолюбиви видрарци и гости на селото. В знак на уважение и признателност бяха поднесени венци и цветя. Слово за бележитата дата и героичния подвиг на опълченците беше произнесено от секретaря на читалището Виолета Стайкова.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Март, 16:37

    Симпатяга, с този мустак.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Март, 16:38

    Факт думуващите в дума и хората в селото са задружни както се казва по добре късно от колкото никога за съжаление краят на това задружие настъпва все пак всяко начало си има своя край дано да е за добре!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Патьо чорбаджи 4 Март, 23:51

    Баба Пацка е голем фактор у Видраре заедно с придворната й дама (пардон: другарка) Гергана, свекървата на кметицата Меги, жената на директора Генчо Димитров.

    Каква беше оная приказка за свинските чирва :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Март, 16:22

    :lol: :lol: :lol: :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete