Събота, 15 Юни 2024, 04:14

Пречиствателна станция за питейни води в Трудовец

17 Октомври 2011, 11:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2621 6


Пречиствателна станция за питейни води на с.Трудовец и вилната зона бе официално открита днес в 11.20ч. в местността „Пейовица”. Станцията е построена със собствени средства на Община Ботевград в размер на 330 хил.лв – съобщи досегашния кмет Веселин Драганов и допълни, че „Това е мечта на трудовчани от дълги години. След подмяната на водопроводната мрежа, работата на пречиствателната станция ще даде резултат”. По негови думи водата за питейни нужди ще бъде прихваната от язовир Бебреш и местната река Бистрица. Строителните дейности са изпълнени от фирма „Елфитекст” съвместно с „ВиК Бебреш” Ботевград, които започнаха към края на август. Това е четвъртата по ред пречиствателна станция, която се открива в общината по технология със зониране – обясни в.и.д. кмет на Община Ботевград Красимир Андреев. Отец Йоан отслужи молебен за благославяне водите и труда на работещите в станцията.
Водата, която тече от чешмите на трудовчани освен, че е мръсна и негодна за пиене се оказва недостатъчна особено през летните месеци. Местни жители коментират, че поради остарялата водопроводна мрежа, авариите са често срещани пред техните домове и се надяват това да бъде предотвратено.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 11:56

  За кво е тая пречисвателна, като водите идват от бебреш. Защо водата не ни е от Поп Нако, тоя малоумник Драганов се е съгласил въобще да се строй такова нещо. Първо трябва да се оправи мрежата а след това пречиствателната. Водата е кална защото водопроводната мрежа е в окаяно състояние, за 2 мандата нищо не е направено по този повод. Водата става кална след пречиствателната, какъв е ефекта от нея, просто едни пари на някой в джоба :!:

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 14:31

  И пак "вносен" поп

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 14:38

  Ефекта е да се вземат парите

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 14:51

  Това е пределно, пределно ясно!

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 14:56

  Сега пък пречиствателни станции никнат като гъби (както пенсионерските клубове)

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 20:53

  Тоя малоумник прави ли разлика между канализационна мрежа и водопроводна мрежа, та казва, че след подмяна на КАНАЛИЗАЦИОННАТА мрежа пречиствателната станция ще даде резолтат. Ние да не пием от канализацията. Тоя ще излезе по-прост от Дидко.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (15)
70% Complete
Не (32)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (3)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (7)
70% Complete
Всички са маскари. (11)
70% Complete