Неделя, 19 Май 2024, 21:38

Председателят на НБЛ поиска промяна в наказанието на Балкан

21 Май 2015, 13:21
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1426 4


Председателят на Национална баскетболна лига и президент на БК „Рилски спортист” Петър Георгиев излезе с официално изявление по повод наложените наказания на Балкан след последния мач с Рилски спортист. Той призовава да не бъде отнемано домакинството на зеления отбор и настоява или за повишаване на паричната глоба, или за отмяна наказанието на ботевградския клуб за следващия сезон. Публикуваме пълното съдържание на писмото:
 
ИЗЯВЛЕНИЕ
НА ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НБЛ, ПРЕЗИДЕНТ НА БК“РИЛСКИ СПОРТИСТ“
във връзка с наложената санкция на БК“Балкан“ – лишаване от домакинство за една среща
 
В качеството ми на Председател на НБЛ и като Президент на БК“Рилски спортист“, съм длъжен да заявя пред баскетболната общественост следното:
 Дисциплинарно-административният съвет на НБЛ е независим, самостоятелно действащ орган, който  работи по правилата, приети от всички клубове от НБЛ и утвърдени от УС на БФБ. Никога, по какъвто и да е повод и по какъвто и да е начин не съм си позволявал да въздействам върху дейността на Съвета.
 
Никога не съм толерирал неприсъщите за спорт като баскетбола прояви и считам, че  непристойно поведение на ръководители, треньори, състезатели и публика, трябва да бъде санкционирано  адекватно и навреме. Със своята работа през сезона – ежеседмичните заседания и приетите над 100 решения, ДАС допринесе за  реда и дисциплината в НБЛ и за липсата на ексцесии, подобни на миналогодишните. И за в бъдеще ще настоявам приетите правила да бъдат прилагани безкомпромисно.
 
За допуснатите нарушния на срещата от 19.05. ДАС е в правото си да наложи санкциите, предвидени в Дисциплинарно-административния правилник.
 
С оглед обаче важността на финалните двубои на НБЛ, в името на баскетбола и истинската баскетболна публика (която, вярвам, че в огромното си мнозинство не споделя изстъпленията на малка група псевдофенове), моля ДАС да преразгледа решението си относно лишаването от домакинство на БК“Балкан“, като го замени с допълнителна парична санкция или отложи изпълнението му за началото на следващия сезон.
 
Отново в името на баскетбола и баскетболната публика призовавам клубовете-финалисти да направят  възможното всички мачове от финалния плейоф да се играят в подходящи зали и да са един истински празник на баскетбола.

Източник: БФБ

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:10

    Галош!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:33

    Не галош,а налъм

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:35

    Торбалан пияница с торби под очите

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Правчанин 22 Май, 06:32

    "Балкан" трябва да играе свойте срещи ,пред собствената си публика,с която той,наследник на традициите на Ботевград в тази велика игра ,трябва да се гордее.Какви боноси ще се дават на един измислен отбор от наемници? Равен старт,а не предварителни далавери и преяначване на резултата!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete