Петък, 29 Март 2024, 01:35

Представен бе идейният проект за реконструкция на площада в Скравена

26 Октомври 2022, 11:04
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1525 8


На 25-ти октомври в 18,30 ч. в с. Скравена, в салона на НЧ "19-ти февруари 1906" се състоя Обществено представяне на идеен проект за цялостна реконструкция на площадното пространство пред и около Костницата в селото. На него присъстваха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, зам.-председателят на Общинския съвет – Дамян Маринов, общинският съветник Цветан Цолов, кметът на с. Скравена – Методи Драганов, гл. архитект на общината - арх. Георги Джотолов, експерти.

Арх. Весела Маркова, като автор на идейното решение, представи пред присъстващите жители на Скравена, проекта за реконструкция на площада. Той предвижда подмяна на настилката и обособяването на вторичен площад пред Читалището, където ще бъде изграден т.нар. сух фонтан с малки размери. Целта на проекта е да се запази архитектурният облик на селото, да се подобри естетиката, да се окрупни зелената площ, без да бъде премахвана зелена растителност. По периферията на площада ще бъдат поставени нови пейки с гръб към зеленото пространство. Предвижда се и изграждането на монолитен блок – тип „трибуни“ и поставянето на дървени седалки върху тях – предназначени за млади хора предимно. Между Кметство Скравена и площадът ще има пешеходна връзка и необходимите удобства за хора с увреждания.

Присъстващ на обсъждането настоя да се ремонтира и входът на Читалището, както и да се изгради рампа за хора с увреждания. Да се предвиди паркинг за големи автобуси зад Костницата, както и паркинг откъм южната страна на Читалището, поискаха още местните жители. Преди да се пристъпи към реализация на проекта, трябва да се изгради и подземна инфраструктура, защото зад Костницата няма канализация, алармираха хората. Допълнително ще бъдат изготвени ВиК проект и Електро проект.

На представянето в Читалищния салон присъства и авторът на визуализациите – Георги Лилов, който е от с. Скравена.



Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 16:46

    Душици , гледат и мълчат а утре ще започнат да плюят !

  • Отговори (2) (2)
    2. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 16:47

    ЦЕЦО СТРЕЛЕЦА КМЕТ.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 23:32

      е то Методи за нищо не става

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 16:49

    Реконструкцията на площада ще отклони ли автобусите,или съществуващите спирки ще се запазят?И сега улицата е пълна с коли и велосипеди,а пейките за чакащи автобусен превоз са по една от двете страни,крайно недостатъчно.

  • Отговори (4) (1)
    4. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 18:02

    Всички усвояваме парички тра-ла-ла!

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 19:37

    Разбрахте ли кой ще е кмета?

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Тихомир Тодоров 26 Октомври, 20:03

    Не можах да присъствам на събитието, но исках да попитам кмета, присъстващите и презентиращите въпросния проект следните въпроси:
    1. Откъде дойдоха тези 8000м2, за които се споменаваше в предишната статия? Пред и около костницата не знам да има толкова пространство;
    2. Не се казва каква ще е отделената сума, за да се реализира проекта, или просто не е спомената в статията по-горе?;
    3. Какво ще правим с дупката до кметство Скравена, която има-няма 30години? Не е ли време да се запълни и да се направи нещо по-рентабилно от това да гледаш огромна дупка оградена с ламарини?;
    4. Как новия проект ще се отрази на живущите в съседство с новия център?;
    5. Каква ще е тази нова пешеходна връзка м/у кмеството и центъра - пешеходна пътека, алея, надлез, подлез и как тази връзка ще гарантира обезопасеността на хората с увреждания и не само? А дали само една такава ще е дост. или ще трябват поне още 3?
    Като цяло без да влизам в детайли новия център, и като гледам слайдовете е доста иденти1на с 1асти на градския парк, та интересно ми е така ли се запазва иденти1ността на сегашния облик на селото?

  • Отговори (3) (1)
    7. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 09:17

    Ако беше присъствал щеше да чуеш отговорите на всичките ти въпроси!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete