Събота, 26 Ноември 2022, 18:13

Представяне на проекта „Исторически парк” предстои в Драгоман

5 Март 2019, 19:34
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1402 0


Най-големия исторически парк в света предстои да бъде открит през лятото в България. В тази връзка представяне на проекта в Драгоман, ще направи лично неговия основател Ивелин Людмилов Михайлов. Представянето, ще е на 14 март /четвъртък/ от 16:00 часа в конферентната зала на СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман.
Откриването на историческия парк, който е разположен близо до Варна, ще е на 22 юни.

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света, ще отвори врати в България това лято. Замислен като мащабен комплекс, разположен в завършения си вид на над 500 декара площ на 33 км от град Варна, Исторически парк предлага на българските и чуждестранни посетители интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация. На място ще бъде пресъздадено развитието ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Чрез различни интерактивни и сетивно-образователни формати Паркът ще предлага на посетителите досег с древни и антични култури, превръщайки се в абсолютна революция в културно-историческия туризъм и запълвайки нарастващото търсене за исторически забележителности в световен мащаб. Тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, теоритични семинари, изложби и точни възстановки на обекти, предмети и начин на живот от миналото ще бъдат представени в петте исторически епохи на разположение на посетителите. Наред с тях са предвидени и традиционни места за отдих и хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти. За допълнително изживяване ще бъде създадена детска зона, кино салон и сувенирен магазин с автентични български възстановки от художници-майстори на артефакти от миналото и много други.

За повече информация за проекта и представянето му в Драгоман: 0889 03 80 05 Ивелин Александров


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Драгоман , исторически парк

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (709)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1709)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (102)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (95)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (333)
70% Complete