Неделя, 16 Юни 2024, 09:15

През септември - обществено обсъждане в с. Скравена за облика на Централния площад (ВИДЕО)

1 Юли 2022, 02:42
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1654 4


„Относно ремонтът на площада на с. Скравена – през настоящата година предвидихме 14 хил. лв. за проектиране, което вече се реализира и предстои технически проект, от който ще стане ясна стойността на ремонта, която ще предвидим в бюджета за 2023 г. Ще проведем обществено обсъждане в началото на месец септември в с. Скравена, за да изразят жителите своите мнения и предложения по проекта. До края на ноември ще е изготвен и техническия проект за ремонта на площад „Христо Ботев“.
Това отговори кметът Иван Гавалюгов на поставения от „Балканец“ въпрос ще бъде ли ремонтиран Централният площад в с. Скравена, както настоява кметът на селото във внесения от него отчет за Социално-икономическото състояние на Скравена за 2021 г. Кметът Методи Драганов настоява още и за асфалтиране на улици. В тази връзка Гавалюгов заяви:
„След Подмяната на водопровода ще остане възстановяването само на направените отвори във връзка с подмяната на водопровода. Няма предвидени средства и самата програма на Фонд „Земеделие“ не предвижда цялостно асфалтиране. Факт е, че повечето улици се нуждаят и би било хубаво да бъдат цялостно асфалтирани. Ул. „Хаджи Димитър“ ще бъде асфалтирана и дейностите вече са започнали. Може би и още една улица ще успеем да асфалтираме през настоящата година , като ще направим и рутинното изкърпване на участъци, които са силно компрометирани.
За ул. „Вишнева“ – основната улица във вилна зона „Лозята“ имаме предвидени средства в бюджета за настоящата година и вече е обявена процедурата за избор на изпълнител. Предстои полагането на основи и асфалтирането на около 900 м. от нея, която е един черен път към настоящия момент. Тя е основният трафик към Конната база и Манастира и свързва улиците във Вилната зона. Налага се авариен ремонт на моста н р. Калница, който остана единственият път между селото и Вилната зона“, стана ясно от изказването на кмета Гавалюгов.
В докладна записка, която общинският съвет прие на сесията на 30-ти юни 2022 г., са направени компенсаторни промени в Програмата за капиталови разходи, с които са предвидени средства за цялостно проектиране подмяната на моста на р. Калница.
Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (0) (4)
  1. добавен от: Христо Иванов 1 Юли, 09:51

  на тия пък за кво ще им правите център, да го поломят ли? който иска център да напуска колибата и да ходи да живее в град

 • Отговори (0) (1)
  2. добавен от: Анонимен 1 Юли, 15:04

  4

 • Отговори (1) (2)
  3. добавен от: Анонимен 1 Юли, 15:59

  MNOOOOGO SI PROS

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 4 Юли, 16:58

  Точно така..... Преди да заживееш в град идваш от село!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (17)
70% Complete
Не (40)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (4)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (8)
70% Complete
Всички са маскари. (13)
70% Complete