Понеделник, 22 Април 2024, 10:26

През следващата учебна година отварят 86 паралелки за VIII клас в Софийска област

21 Февруари, 11:43
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1582 0


Според държавния план-прием (ДПП) за VIII клас за учебната 2024-2025 година, общо 86 паралелки ще бъдат открити в Софийска област. Това включва неспециализирани профилирани и професионални гимназии, средни и обединени училища.

Днес, на заседанието на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, бяха обсъдени ДПП за V и VIII клас, както и допълнителния държавен план-прием (ДДПП) за XI клас за следващата учебна година. Председателстването на срещата бе на Областния управител Юлиян Леков, а също присъстваха заместникът му Иван Димитров и началникът на РУО – София – област Росица Иванова.

Конкретните цели, заложени в ДПП за VIII клас за следващата учебна година, включват ориентиране и насочване на учениците към специалности и професии, които да им позволят ефективно да се реализират на пазара на труда. Също така, се цели запазването на устойчив дял от приетите ученици в STEM профили и професии (67,76%) и в професионални гимназии и паралелки с професионална подготовка (65,15%) в VIII клас.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (173)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete