Неделя, 28 Април 2024, 01:41

Президентът Радев към кметовете: Попитайте какво стана с медицинските пунктове в 351 населени места? (ВИДЕО)

28 Февруари, 15:26
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1397 54


С изслушване на националния химн започна 37-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, което се проведе в рамките на два дни – на 27-ми и 28-ми февруари в столицата.

В приветствието си към делегатите, президентът Радев не спести критики:

„В множеството кризи, които ни сполетяха по време на изминалия мандат, в политическата нестабилност, именно кметовете се превърнахте в олицетворение на държавността които гарантирахте устойчивост на обществените процеси и хората виждат във вас последната си опора. Това е огромно доверие и очакванията към местната власт ще растат….
Не можем да продължим да говорим пожелателно и абстрактно за проблемите пред общините, за демографска криза и за убийствени регионални дисбаланси. Не можем да си позволим да очакваме тежки структурни проблеми да се решават на местно ниво, на парче или да разчитаме на инициативността или всеотдайността на отделни кметове.
Това изисква системен подход. В изоставащите региони трябва категорична намеса на държавата с ясна дългосрочна стратегия и ангажименти. Истинското решаване на тези проблеми може да стане само с децентрализация. В началото на своя мандат, още при първата си среща с ръководството на НСОРБ, застанах зад вашата ясна кауза - финансова децентрализация и по-голяма самостоятелност на общините, като гарант за прогресивното развитие на нашето общество, за по-рационално решаване на проблемите, за силна, отговорна, инициативна местна власт…

Безспорна е необходимостта и от обновяване на многофамилните жилищни сгради и знам с какъв ентусиазъм и одобрение посрещнахте планираните инвестиционни разходи в Плана за възстановяване и устойчивост, макар че мерките за прилагането явно не са от най-справедливите. Сега изпълнителната власт търси начини за допълнително финансиране и един от начините, който се дискутира, е от Фонда за сигурност на енергийната система. И тук трябва да се поставят въпроси и яснотата за този фонд – има ли го, няма ли го…

Окуражавам ви да поставите ясно въпроса за този фонд и поради още една проблем – либерализацията на цените на тока от 1-ви юли……Аз наложих вето на този закон, но ветото беше отхвърлено.

Призовавам ви да питате изпълнителната власт: Какво стана с тези 351 амбулатории за доболнична помощ? По време на служебното правителство се изготвиха всички документи, пратиха се в Европейската комисия, защитиха се като структура, като организация, като средства. Когато обикалям в малки населени места хората казват едно: държавата ни изостави нямаме медицински пункт, нямаме фелдшер /парамедик/, медицинска сестра. Отдръпването на здравеопазването за тези хора е символ на отдръпването на държавата. Затова ние се преборихме в 351 населени места да има медицински, пункт, кардиограф, ехограф, да има телемедицина – да може да се свърже с общинската болница, да имаме реална диагностика и профилактика. Това е изключително важен проект и аз очаквам от вас натиск той да се случи…“

Цялото слово на президента Румен Радев на 37-то Общо събрание на НСОРБ, може да гледате във видеоматериала на „Балканец“ тук:





Източник: balkanec.bg

Коментари (54)

  • Отговори (28) (25)
    1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 15:54

    Питаме колко пари открадна докато две години управляваше еднолично държавата. И защо служебните ти министърчета не направиха друго освен да забогатеят.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (13) (18)
      2. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 18:31

      Защо триете истината? Критика на Президента е психически болен. Психически болен е и сина му и всяка нощ спи в различна циганска къща. И този нещастник плюе Президента. Що за държава е това, в която думите на лудия, се приемат за истина?

    • (17) (12)
      3. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 19:14

      1/2 сигурно за себе си говориш. Анонимните драскачи тук, май се и познавате, ама само в собствения ти свят цялото население на България го обича тоя зелен чорап.

    • (14) (6)
      4. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 12:07

      Чий е Румен Рубльов?
      - Руски, какъв да е.

  • Отговори (17) (21)
    2. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 16:13

    Ти малоум ли си,или психически болен? Всичките пари аз ги откраднах!

    • (21) (15)
      1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 17:12

      Питай го за неговите приятели Сотир Ушев и Копринков.

    • (7) (16)
      2. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 17:14

      Ти май си малоумен, при тоя Весела Лечева си правеше каквото си иска в министерството на спорта, а министъра на веселието Демерджиев във МВР изобщо да не го коментираме.

  • Отговори (25) (19)
    3. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 16:18

    Моля обяснете,в коя държава живея и кой я управлява?
    Петкив: В Украйна изрично са казали,че харесват Тагарев, а ТУК искат да го сменят... Този човек/Тагарев/ Български Министър ли е, или Украински? Само аз ли мисля,че управлението в България е цирк?

    • (20) (25)
      1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 17:26

      Харесват го защото е специалист в сферата на отбраната. Но той е български министър на отбраната, такъв какъвто не сме имали от години. И под негово ръководство тази армия ще се модернизира и ще има нови и модерни оръжия по стандарта на НАТО, които ще работят за сигурността на българските граждани. И ще са български. А консервните кутии произведени преди половин век не могат да се мерят с ново оръжие. Това даже не е тема за дебат. А превъоръжаването ни е застинало през последните 10-15 години поради близостта на Боко със руснаците, на които плащахме добре за да отремонтират съветски таратайки произведени през 60-те години. Гърция е много добре въоръжена и то на 90% със западни оръжия и може да си отстоява интересите в региона. За Турция въобще няма да пиша, а съседна Румъния също се въоръжава с бързи темпове и ние не трябва да изоставаме от румънците и дори трябва да гоним гърците. Защото само със силна армия може да сме фактор в Югоизточна Европа.

  • Отговори (25) (28)
    4. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 16:19

    Това е най жалкото подобие на президента за всички времена.

    • (25) (22)
      1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 16:26

      Мозъка ти на плъх е около грам.Щом преценката ти е такава, този е най-добрия президент,за всички времена.

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (8)
    5. добавен от: 28 Февруари, 16:22

    Тикво, знаем че ги открадна, въпроса е за болнични пунктове.

    • (5) (9)
      1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 17:10

      Не съм тиква, а този е даже по-лош и от Герберската мафия и Боко Тиквоча.

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (24) (23)
    7. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 17:08

    Руски педераст

    • (24) (23)
      1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 17:11

      *Съветски педераст!

    • (5) (12)
      2. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 16:20

      Боклуци и педали сте и двамата.

  • Отговори (23) (23)
    8. добавен от: Българин 28 Февруари, 17:16

    Тоя е гаварит Москва от всякъде. Сутрин става със думите Служу советскому съюзо.

    • (3) (12)
      1. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 16:22

      Буквар,8 и български не знаеш, "българино ".

    • (12) (0)
      2. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 21:33

      Български език не е необходим за "гаварит Москва!" А истината е ясна вече втори президентски мандат.

  • Отговори (17) (20)
    9. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 20:09

    Ако небеше Москва,сега щяхте да сте с чалми.

    • (18) (13)
      1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:33

      Ако не беше Москва, щяхме да сме 10 милиона+ население и щяхме да сме най-голямата и силна държава на целия Балкански полуостров. Къде бяха москалите 500 години, защо не ни помогнаха 5 века и за тези 5 века не са успели да ни сложат чалмата и нямаше да успеят и за още толкова. За 45 години комундетата ни отделиха от християнството доста по-успешно от турчулята. А сега бившия агент на КГБ Путьо се кръсти, докато изпрати на война християни да воюват срещу братовчедите им християни от другата страна на границата. Гениално, нали…

    • (10) (15)
      2. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 08:40

      Боклук,ние преди гонехме 9 милона,а сега сме изчезваща и застаряваща нация,най бедната най болната, с по голяма смъртност и по ниска раждаемост,ама от болни мозъци като теб.

    • (7) (15)
      3. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 08:40

      Боклук,ние преди гонехме 9 милона,а сега сме изчезваща и застаряваща нация,най бедната най болната, с по голяма смъртност и по ниска раждаемост,ама от болни мозъци като теб.

    • (16) (7)
      4. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 10:02

      9/2 9/3 Боклуко, по времето на Царство България сме били втори по численост след Румъния. Докато сте гонили 9 милиона, гърците станаха 11 милиона без комунизъм. Най-бедната със сигурност не сме. За най-комплексираната вече е друго, ниската раждаемост е факт за цяла Европа, по този показател България даже е сред страните в ЕС с най-висока раждаемост. А населението ни намаля с 1 милион души заради прехода дирижиран от същите комундета и техните ученици, какъвто е Борисов. Сам си казва човека, че е завършил два университета първият при сатрапа от Правец и втория при Симеончо. Болни мозъци сте вие защитаващите един престъпен режим, избил елита ни и върнал ни един век назад в цивилизационно отношение. Самият диригент на строя в България каза приживе, че Комунизмът е едно недоносче. Младостта ти е отминала, приеми го.

    • (8) (14)
      5. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 10:29

      Ало,смотания,може твоята младост да е отминала,ама моята едва ли,защото съм на 32,завършил история. Знам много повече от теб бояджията. Живея в Холандия, и тук си идвам само по празниците при роднини в Драгалевци. Това, че понеже след десети,не си могъл да вземеш от баницата си е твой проблем. Отричат всичко хубаво и се сменяш боята ,ама пак си капо. Харесва ли ти сега мизерията, болестите, обезлюдените населени места,наркотиците поръчковите убийства,далаверите във всяка сфера,мизерията болници превърнати в търговски дружества, стопяваща се нация,престъпна приватизация и още и още. За това младите бягаме е чужбина, имам приятели които заявяват,че никога няма да се върнат в тази България тънеща в мизерия, корупция о престъпност. Мисли преди да даваш оценки и да напишеш нещо,защото се превръщаш в обикновен говорител, навит като пружина.

    • (14) (6)
      6. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 11:58

      Нещо не си до учил по история, или си учил история писана в московието. Значи не си живял по комунизма и живуркаш във Западна Европа докато възхваляваш недоноссчвтожнаречено комунизъм. И всичко написано в предния коментар са исторически факти. Това, че явно не ти харесват си е твой проблем.

    • (4) (4)
      7. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 16:24

      Лудия, при тебе медицината е безсилна,пиши си щуротии ако това те успокоява.

    • (3) (8)
      8. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 17:46

      Прав си 7, луд и недоносен е 9.1,9.4,9.6,мелез и за това кучия син не знае на кой свет е. Едно време е целувал едни задници ,сега други. Това му е живота.

  • Отговори (17) (14)
    10. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 20:16

    Радев е поредният политически клоун! Всичките му действия и бездействия са изцяло в полза на англосаксонците.

    • (19) (13)
      1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:39

      Радев до преди няколко месеца не смееше да каже на войната, че е война. И този е главнокомандващ на въоръжените ни сили, а речта му, че Украйна настоява да води тази война е пълен леш. Все едно някой да нападне България, ние да се защитаваме и друг президент да каже, че ние настояваме да водим тази война. И този господин не прави сметка, че съсед ни е Ердоган. И неговото говорене е меко казано опасно.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete