Неделя, 8 Септември 2024, 02:58

Приказна церемония за завършването на учебната година в Езиков център „Марконис”

18 Юни, 13:12
(5) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1569


Традиционно церемонията се състоя на сцената на НЧ „Христо Ботев – 1884” - Ботевград. Прогармата започна с кратък видеофилм, отразяващ живота в училището през изминалата учебна 2023/2024 година.

В началото на празничната вечер, преди официалното връчване на дипломи, отличия и сертификати, гостите имаха удоволствието да се насладят на театралните способности на възпитаници на „Марконис”, които представиха специално подготвена от тях постановка по приказката „Пепеляшка”.

След артистичното представяне на обучаваните, започна официалната церемония.

Управителят на Езиков център „Марконис” - д-р Николай Николов отново бе подготвил изненади и не скри вълнението си:
„Езиков център „Марконис” е мястото, където, освен че се научават чужди езици и се получават много знания, се развиват и други умения на обучаваните. Видяхме част от тях и на сцената. В ден като днешния правим равносметка за всичко постигнато през годината и отличаваме онези хора, които имат особено голям принос за успехите на нашите обучавани”, каза д-р Николов след което връчи почетните отличия.

За „Учител на годината” бяха отличени г-жа Йоанна Методиева и г-жа Келса Смит.
Отличието „Ученик на годината” бе присъдено на Цвета Желева.

Прозвуча музикален поздрав от Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова.

Под звуците на химна на училището, на крака бяха посрещнати най-малките обучавани в Езиков център „Марконис”, които на сцената получиха свидетелства за успешно завършената учебна година. Важните документи на най-малките обучавани бяха връчени от г-жа Радка Иванович.

На сцената тържествено бяха раздадени и сертификатите на най-малките обучавани от изпитите на Университета Cambridge. Те бяха връчени от д-р Николай Николов и представителя от изпитен център АВО - г-жа Димитрина Златева, която за поредна година отправи много похвали за работата и резултатите в ботевградския езиков център.
„Поздравявам децата за невероятните резултати! Изпитваме в много градове, но такива резултати, каквито са в „Марконис” – няма. Поздравявам децата и родителите, и всички колеги от „Марконис”, защото с такива професионалисти наистина е удоволствие да се работи и ние искрено им благодарим!” – Това каза г-жа Златева и пристъпи към връчването на международно признатите сертификати.

Д-р Николай Николов сподели с гордост, че от 33-ма положили изпит в детските нива 19 са с оценка „Отличен” – 6.00. Средния успех е 5,83 за детските нива, според шестобалната система.

За финал на празничната вечер всички се събраха на сцената за обща снимка, след което се хванаха на хоро.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete