Понеделник, 29 Април 2024, 06:46

Продължаваме заедно да градим за децата на община Костинброд

3 Септември 2018, 22:08
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1445 0


Кметът на община Костинброд - г-н Трайко Младенов откри поредната нова детска площадка за игра на открито, намираща се в детска градина „Детелина“, село Драговищица. Три на брой са прекрасните съоръжения, изградени пред детското заведение! Положена е ударопоглъщаща настилка, а детските площи отговарят на всички изисквания за безопасност.


Община Костинброд търпеше неоснователни, нелогични критики, че в последните години на нейна територия има изградени много детските площадки. Не, не са много детските площадки – малко са ни децата... Както се създават зони за отдих и места за релакс, така се увеличават и материалните придобивки. Като най- вече общинска администрация държи на своите училища и детски градини. Няма училище, което да не е с нов облик през последните седем години, а най- видими за нашите учебни заведения са в последните три години. Предстои нова детска площадка във филиала на ДГ ”Пролет” в село Голяновци и откриване на две нови площадки в двора на ДГ "Виолина" с. Петърч. Бяха обещани две детски площадки в село Драговищица и вече са факт! ОБЕЩАНО - ИЗПЪЛНЕНО! Всички резултати са благодарение на отпуснатите средства от общинска администрация и общински съвет-Костинброд, както и на европейската солидарност /Европейските фондове/. Изброените съоръжения са на лице и по проекти по ПУДОС. С реализирането на детската площадка, село Драговищица се превръща в един своеобразен "Бисер" на общината и областта!

Края на октомври предстои да се открие новият площад в село Драговищица и реновираната сграда на читалището! Селото става все по-притегателно място за живеене.
На откриването на най-новата придобивка за ДГ “Детелина“ присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов и инж. Габриела Георгиева – зам.-кметове на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, г-жа Албена Виденова- кмет на село Драговищица, г-жа Краса Крилашка, г-жа Веселина Манова, г-жа Красимира Манова директорки на детски градини и училища на територията на общината.
Г-жа Румяна Аврамова – директор на ДГ”Детелина” се беше погрижила за настроението на децата с музика и игри.


Г-н Младенов приветства всички и припомни пред родителите, жителите и гостите на събитието каква беше детска градина "Детелина" преди , в каква стара и опасна сграда се помещаваше и в какви условия. „Сега е една от най-красивите детски градини не само в община Костинброд, но и в Областта!”, заяви кметът на общината! 



След отслужения водосвет от отец Радослав се преряза лентата и децата се втурнаха за игри на новото съоръжение.
Новата площадка е част от мащабната програма на община Костинброд за изграждане или обновяване на детски кътове за игра във всички райони на общината. Защото нашите деца са това, което ще остане след нас във времето. Те са нашият отпечатък и следи в ограничения път, наречен живот.
Те заслужават днешният им ден да е прекрасен!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete