Неделя, 28 Април 2024, 10:09

Променя се организацията на движение по АМ "Хемус" около Националния празник

1 Март, 13:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3127 16


В дните около Националния празник на Република България се очаква интензивен трафик. По тази причина се променя организацията на движение за камионите над 12 т по участъци от АМ „Хемус“ в Софийска област. Това съобщават от АПИ.

На 3 март за честванията на връх Шипка транзитният трафик ще се пренасочва към Прохода на Републиката

Преминаването на камиони по магистралата в посока Варна ще бъде пренасочено по алтернативен маршрут в пиковите часове в петък и събота, а в посока София ограничението ще е в понеделник - 4 март. Припомняме, че подобна организация на движението в края на работната седмица има от ноември миналата година, когато започнаха ремонтно-възстановителните работи в тунелите „Топли дол“ и „Правешки хановe“.

В петък /1 март/ - от 12 ч. до 20 ч., и в събота /2 март/ - от 8 ч. до 16 ч., ще се ограничи преминаването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по участък от АМ „Хемус“ между 30-и до 47-и км. Той ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Правец“ /при 52-ри км/ по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/.

В зависимост от интензивността на движение по АМ „Хемус“ и за да не се образуват задръствания от автомобили, по преценка на контролните органи, е възможно в определени интервали от време движението на всички видове превозни средства за Варна да се пренасочи временно по първокласния път София – Ботевград до изтегляне на колоната от автомобили по автомагистралата.

В понеделник /4 март/, от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т в посока София от 60-ти до 52-ри км на АМ „Хемус“. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“ /при 52-ри км/. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ /при 30-ти км/ на АМ „Хемус“.

За честването на Националния празник на Република България на връх Шипка от 20 ч. на 2 март /събота/ до 18 ч. на 3 март /неделя/ ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка - Казанлък. Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по обходния маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Източник: api.bg

Коментари (16)

  • Отговори (2) (6)
    1. добавен от: Марин Мечката 1 Март, 13:22

    Пак репресии за камионите, не сме държава, не стига,че вкарваме най много пари в държавата, ами и търпим най много несправедливости. ДОКОГА ТЕЗИ ТЪПОТИИ?

    • (4) (1)
      1. добавен от: Гошо 1 Март, 22:01

      Стига мрънка бе шизофреник, всеки път се пишеш с различни имена, мълчи там и духай

    • (1) (2)
      2. добавен от: Анонимен 2 Март, 08:15

      Гошо,момче ,лошо май ти си включваш всеки път и плямпаш щуротии и цинизми,иди се прегледай, че май не си уред с тиквата. А за духането като налапаш кларинета ще свири доде обърнеш джуките,а после само ще кашляш и ще се давиш.

    • (2) (0)
      3. добавен от: Гошо 2 Март, 08:31

      Дебел, още ли се хвалиш колко ти е голям хемороида а?
      Чакам да се покажеш на светло плужек

    • (1) (2)
      4. добавен от: Анонимен 2 Март, 08:39

      Голем ми е камиона,голем ми е и инструмента и видиш ли го бегаш и ревеш иначе стоиш мирно,поемаш и и пак ревеш. В момента си пия кафето на отбивка до магистрала в Хърватия, иначе с кеф бих те обслужил, ама специално за теб от Италия, ще взема италиански възелин, а има и друг колега до мене мераклия, та май лови гората, че ще ти е множко,разбрали Гошко,айде чао,да се не оплаквам,че след 7 дни и жената и балдъзата чакат на моя.

    • (1) (1)
      5. добавен от: Анонимен 2 Март, 10:58

      След 7 дни като си дойдеш жена ти толкова юнашко мляко ще е изпила, че няма да те усети

  • Отговори (1) (3)
    2. добавен от: Рубчето 1 Март, 17:40

    Още ще добавя, че когато слизаме на отбивката за Осиковска лъкавица ТОЛ паса нямат устройства да отчитат, че движим по третокласен разбит път ,когато се качим отново на магистралата на Правец също няма устройства. За тази огбивка ние плащаме все едно сме били на магистралата това е пладнишки обир това може да става само в България винаги им пречат тировете които движат икономиката а не отиват по вили и курорти . ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЗИ ПРОСТОТИЯ?¿¿???

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 1 Март, 22:04

      Мърльо, я виж пътя за Осиковска лъкавица как сте го направили целия в дупки с претоварените си камиони, ще плащате и ще траете, защото алтернативата е на паркинги в почивните дни

    • (1) (2)
      2. добавен от: Анонимен 2 Март, 08:22

      Абе тъпанар с какво вие имате по големи права от нас,не стига,че карате с 1000,ами като направите катастрофа става мазало, всички плащаме данъци и пътищата са за всички, тия дупки не са от вчера, ами да ги правят, а дали съм претоварен си има контролни органи и щом не съм санкциониран, значи съм редовен. Нещастник имаш наглостта да изказваш некомпетентните си мнения.

    • (2) (0)
      3. добавен от: Анонимен 2 Март, 08:33

      Тол таксите за товарни автомобили трябва да се увеличат поне трикратно, за да си плащате дето рушите пътищата с претоварените камиони

    • (1) (4)
      4. добавен от: Анонимен 2 Март, 10:03

      А на вас трябва такса аутобан,че се движите с калинките си по пътищата, а не минавате се метър. По празниците като се юрнете гражданите от село на село и бай ганьовците по Гърция и Турция и правите страшни задръствания и не дай си боже катастрофи, така,че колкото и да не ви се иска големите проблеми по пътищата идват главно от вас,тези с леките коли,една болезнена истина,която е факт.

  • Отговори (1) (2)
    3. добавен от: Анонимен 1 Март, 21:16

    Идете в Холандия да видите как се прави....магистрали с 4,5 ленти в посока и от 6-19 часа скорост до 100 км в час!

  • Отговори (4) (4)
    4. добавен от: Анонимен 1 Март, 21:20

    Тези батаци с магистралите и пътищата ни ги докара Бойко през неговото царуване....сега трябваше да е в затвора,вместо това пак управлява държавата...мутри,борци,продажници,корумпирани,крадци....мафия

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 2 Март, 06:27

      Ех, тоя Бойко! С Бойко лягаш, с Бойко ставаш! Големи мераци имаш по него.

    • (1) (1)
      2. добавен от: Анонимен 2 Март, 12:23

      Гледай да си не си обърна мерака към тебе,че тогава ще те заболи,ама докато свикнеш.

    • (1) (0)
      3. добавен от: Анонимен 5 Март, 12:36

      Ало, мераклията! Гледай си волана и карай със съобразена скорост! Бойко в затвора няма да отиде, че ти направи магистрали, ами ти да не отидеш там, като правиш умишлено катастрофи с леките автомобили.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete