Неделя, 28 Април 2024, 07:54

Радослав Наков е новият шеф на общинското "ВиК"

7 Януари 2014, 18:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4854 21


Двадесет и пет общински съветници подкрепиха предложението на кмета Георги Георгиев, новият управител на „ВиК” да бъде Радослав Наков. Иван Гавалюгов не участва в гласуването, а адв. Христо Якимов и д-р Марияна Горгачева се въздържаха. В момента Наков е зам.председател на ОбС и има дългогодишен бизнес. Договорът за възлагане на управлението и контрола на водното дружество с него и  кмета на общината Георги Георгиев ще бъде подписан за срок от три години, считано от 07.01.2014г. Месечното възнаграждение на новоизбрания управител е в размер на 1 350 лв.  На 31 декември 2013 г. договорът на досегашния управител Гачо Гачев изтече. По решение на ОбС той не се освобождава от отговорност.
Адв. Христо Якимов даде предложение новият управител да се назначи не за 3 години, а за 3 месеца до обявяване на конкурс за длъжността. По отношение на трудовото му възнаграждение той посочи, че трябва да бъде определено в процентно съотношение спрямо заплатата на кмета на общината.

Градоначалникът обаче посочи, че заплатата на управителя на „ВиК” е определена на база на трудовото възнаграждение на управителя на друго общинско дружество - „Балкангаз”. По отношение времетраенето на договора, Георгиев нарече пълна бюрокрация обявяването на конкурс за заемане на длъжността. Адв. Якимов поиска юристът на общината – адв. Стоянов да обясни казуса. Той посочи, че Общинският съвет в ролята си на Общо събрание, назначава и освобождава управител на общинско дружество.

"Фирма със стратегическо значение е „ВиК”. Така нарече дружеството д-р Горгачева, с което подкрепи искането на адв. Якимов за назначаване на нов управител с конкурс. Тя поиска г-н Наков да изложи своята концепция за развитието на водното дружество. Радослав Наков посочи, че по правилник няма право да дава изказване. В същото време кметът Георгиев заяви, че номинирайки Наков за нов управител -той е нямал неясноти за бъдещото развитие на „ВиК". Георгиев каза още, че при определяне на кандидатура  е имал предвид трима души –  Радослав Наков, управител на финансова институция и служител на „ВиК".

Иван Гавалюгов посочи, че не подлага на съмнение качествата на кандидата, но се обяви против начина, по който днес се избира управителят на дружеството. „Вие ни отнемате възможността да изслушаме бъдещия управител, как вижда развитието на фирмата”.
Съветникът Маргарита Кирова даде предложение да се пристъпи към гласуване на предложението на кмета или от опозицията, ако имат друго предложение – да го дадат.

„Трябваше да чуем финансов отчет на „ВиК”, за да знае Радослав Наков в какво положение поема дружеството”, заяви д-р Веселка Златева от БСП. Г-жа Кирова отсече, че това няма нищо общо с днешния дневен ред. Георгиев посочи, че в разговорите с Наков, на него му е ясно, какво е положението на водното дружество - „по ръба на фалита”. „Него го чака много работа, както и много конфликти”.
Предложението на адв. Якимов за избирането на Радослав Наков, като управител за срок от 3 месеца, до провеждане на конкурс,  не се прие. 20  общински съветници гласуваха против, един се въздържа и само седем бяха "за". 

Досегашният управител на "ВиК" Гачо Гачев поздрави своя заместник и му пожела да не вдига цената на водата. Градоначалникът пък му заяви пълна подкрепа от страна на община Ботевград. Цеца Христова благодари, че повече от 10 години не е имало режим на водата.

С назначаването на Радослав Наков, той освобождава поста общински съветник. На неговото място влиза Тодорка Петрова - директор на ОУ "Васил Левски" с. Литаково. На следващата сесия на ОБС Ботевград, тя ще положи клетва.

Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: PEDERASKI RABOTI 7 Януари, 19:10

    PEDALI

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: ivan 7 Януари, 19:20

    kato gaco nqma da nameri kmeta

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 7 Януари, 20:30

    корупция и приятелки кръг./УЖАСИЯ. :x :x :x :idea: :?:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 7 Януари, 20:34

    ОТ ТЕЯ .ДРУГИ ПО-КАЧЕСТВЕНИ НЯМАЛИ. :?: МЛАДИ КАДРИ ЧАКАТ. :roll:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 7 Януари, 20:46

    Дайте някоя снимка на която да видим кой е новият шеф

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 7 Януари, 20:53

    kak pa se se nagajdat tiq 4erveni gnidi be omrazna mi ot se edni sashti kmynisti gadni

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 8 Януари, 00:14

    Тук вече няма значение кой от коя партия е ! Ради е много отзивчив и грамотен човек.Един от малкото истински хора в Ботевград ! Честито и успех !
    от МК"Небесните сили"

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 8 Януари, 01:24

    до № 4 - ако и ти си от "младите" и "грамотни" кадри, и ако и другите са неграмотни като теб, Ради наков е за предпочитане.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 8 Януари, 05:25

    strahoten iotzi4iv 4ovek

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete