Четвъртък, 9 Май 2024, 14:57

Рафи е първият български X Factor

12 Декември 2011, 09:50
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1162 0


България има своя първи X Factor. Шоуто, което завърши преди минути, бе спечелено от бургазлията Рафи, който победи на финала 14-годишната сензация Богомил с 50,6% срещу 49,4% от вота на зрителите.

Тримата финалисти - Рафи, Боги и Сани, започнаха финалния концерт с песните, с които впечатлиха журито преди три месеца.

В момента, в който се обявяваха междинните резултати, токов удар прекъсна за кратко шоуто, което навлизаше в своята най-важна част.

Втората задача на младите таланти бе да изпълнят дует с популярен български изпълнител, след което събралият най-малко гласове трябваше да се сбогува с надеждите за победа.

Първи бе Рафи, който сформира морски тандем с Тони Димитрова. Двамата бургазлии обраха овациите с "Ах, морето". Богомил излезе на сцената с един от най-добрите български певци Орлин Горанов, те направиха мъжка версия на "Светът е за двама". Единствената дама на финала - Александра, пък сбъдна своята мечта и пя заедно с естрадната ни легенда Васил Найденов. Те се представиха с "Огън от любов".

Последваха 5-те минути за гласуване, които ще се запомнят с гафовете във видеата, които за това кратко време бяха цели три.

След втория кръг зрителите определиха, че за големия приз трябва да се борят Рафи и Богомил, а за Александра остана горчилката, че трябва да напусне шоуто на крачка от финалната права. Тя събра 24% от вота и остана трета.

Трябва да се отбележи, че това е прецедент в музикалните риалитита у нас, защото никога досега за първото място не са се борили само момчета.

В решаващата битка двамата изпълниха по една своя любима песен, за да се стигне до кулминацията.

Журито определено се изказа по-ласкаво за 14-годишния Боги, докато публиката в залата аплодира по-бурно далеч по-позитивния и интересен на сцената Рафи.

В крайна сметка титлата първи X Factor бе спечелена с минимална преднина от Рафи. За него е и голямата награда - запис на сингъл в реномирано европейско студио със световни музиканти.

Неговото последно изпълнение бе култовото парче на Queen "We Are The Champions".

X Factor завърши, но вече има над 1000 души, които са се записали за втория сезон на шоуто. С мечтата да бъдат на мястото на Рафи.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (228)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete