Събота, 27 Юли 2024, 06:09

"Ракитин" (Трудовец) взе своето след драма и две изпуснати дузпи срещу "Звездец" (Горна Малина)

9 Октомври 2021, 20:31
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2082 0


Мъжкият футболен отбор на "Ракитин" (Трудовец) трябваше да "мине през иглени уши" преди да регистрира поредни три точки в актива си. Трудовчани се наложиха трудно с минималното 1:0 над "Звездец" (Горна Малина) в мач от 5 кръг на А ОГ София - Изток, игран в Трудовец.

Домакините изпуснаха две дузпи в своя полза и освен това пропуснаха доста положения, с което сами усложниха задачата си. Така се стигна до късна драма, в която Деян Костадинов донесе успеха на "Ракитин" след гол в последните минути от мача.

Преди това още във 2-ата минута трудовчани получиха правото да изпълнят наказателен удар за нарушение срещу Ивелин Любомиров. Зад топката застана нападателят Антон Димитров, който обаче пропусна и по този начин пропиля златна възможност да даде ранен авас на своя тим.

Футболистите на "Ракитин" все пак продължиха устрема си и до края на частта създадоха няколко опасни положения пред вратата на гостите, но не успяха да ги материализират.

В началото на второто полувреме трудовчани получиха втори шанс да поведат, след като капитанът Краси Алипиев бе фаулиран в наказателното поле, а реферът категорично посочи бялата точна за втори път. С изпълнението се нагърби Милко Маринов, който също пропусна и драматичния ход на събитията продължи. Така се стигна до финалните заключителни минути от срещата, която вървеше 0:0, когато трудовчани изтръгнаха успеха. Точен бе Деян Костадинов, който сътвори самостоятелен рейд, след който успя да се разпише и да донесе победата на "Ракитин".

По този начин трудовчани заеха второ място във временното класиране с актив от 10 точки, като са с 3 пункта и с мач по-малко от лидера "Левски" (Долна баня), който днес завърши наравно 3:3 в дерби срещу 3-ия ОФК "Костенец", който пък има същия точков актив като трудовчани. Пълното класиране може да откриете ТУК. 

В следващия кръг "Ракитин" (Трудовец) гостува на 7-ия във временното подреждане "Спортист" (Нови хан) на 17 октомври (неделя) от 16:00 часа. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОГ София Изток , ФК ”Ракитин" (Трудовец) , сезон 2021/22

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete