Неделя, 8 Септември 2024, 03:21

Ръководствата на пенсионерските клубове от община Ботевград гостуваха на колегите си от Свиленград

8 Юни 2013, 18:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3131 0


На 30-ти и 31 май 2013 год. ръководствата на пенсионерските клубове от община Ботевград гостувахме на колегите си от град Свиленград в рамките на така наречения “пътуващ семинар. В Свиленград посетихме паметника на загиналите български войни загинали при обсадата  и щурма на Одрин 1912-1913 год., паметника на първият български военен летец - Топракчиев, на капитан Андреев, генерал Никола Иванови генерал Георги Вазов.Запознахме се с експозицията на идторическия музей. Приятно бяхме изненадани от посещението ни на лозовите масиви и винарната “Кatarzina” в местността Мезек край Свиленград.Вечерта бяхме топло посрещнати от членовете на пенсионерски клуб № 1 “Ал. Кипров” от Свиленград. Председателят на Ботевградската общинска организация на Съюза на пенсионерите-2004, Г-н Цано Георгиев, разказа как функционират нашите клубове.Той изтъкна, че в общинския център и във всички села има просторни сгради и помещения, специално построени и предназначени  за клубната дейност на пенсионерите и общината плаща отоплението,осветлението и водата.В нашата организация членуват около 2000 пенсионери. В града и големите села има създадени певчески групи към клубовете, групи по интересии, професии и други видове занимания. Вечерта премина с много танци, песни и веселие.
Очаровани и впечатлени от разказаното свиленградските пенсионери изразиха голямото си желание да посетят Ботевград.На другият ден отидохме за няколко часа в Турският град Одрин, който се намира на 30 км. от Свиленград. Там посетихме крепостта от която са се сражавали българските войни при обсадата на Одрин, от където видяхме и гр. Одрин от високо,посетихме българската църква св. Георги и църквата св.св.Константин и Елена,приятно бяхме изненадани от българският музей,който се намираше там,създаден от дарения на българи. На края надникнахме и в джамията на султан Сюлейман ІІ-ри. Сърдечно благодарим на екскурзоводката Елена от свиленградският музей,която беше през цялото време с нас със своите разкази и беседи за  миналото и забележителностите на гр. Свиленград и гр. Одрин.
Благодарим и на членовете на пенсионерският клуб “Ал.Кипров” Свиленград за топлото посрещане, на г-жа Янева от общинска администрация за помощта и най-много благодарим на Г-н Георги Георгиев - Кмет на нашата община и общинска администрация  Ботевград, без чиято финансова помощ това мероприятие не би могло да се осъществи.
Желаем да има повече такива срещи и екскурзии на  пенсионерите,за да бъде живота ни по лек и весел.
Веселина Димитрова с.Трудовец общ. Ботевград

Източник: http://balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete