Четвъртък, 18 Юли 2024, 04:17

Ръст от 25 % при издадените от ЕРМ Запад документи за присъединяване

31 Август 2022, 15:32
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 402


Дружеството осигури възможност клиентите онлайн да заявяват и получават становища, както и да сключват договори за присъединяване към електроразпределителната мрежа

София, 31.08.2022 г. - От началото на годината до момента от Електроразпределителни мрежи Запад са осъществени 25 560 проучвания на условията за присъединяване към електроразпределителната мрежа на територията на Западна България, от които 19 358 за потребители на електроенергия и 6 202 за производители на електроенергия. Ръстът от 25 %, в сравнение със същия период на миналата година, е поради увеличения брой заявления за инсталиране на ВЕИ мощности и ново строителство.
За улеснение на клиентите ЕРМ Запад препоръчва използването на възможностите, които осигурява платформата за електронни услуги - e-service.ermzapad.bg.
Регистрацията се извършва чрез квалифициран електронен подпис КЕП или след еднократно посещение до търговски център на Електрохолд, където се предоставят потребителско име и парола.
Освен заявления за проучвания и сключване на договори за присъединяване, клиентите могат да заявят електронно още над 30 услуги, предлагани от дружеството, между които проверка на електромер, смяна на тарифност, сверяване на часовников превключвател, временно преустановяване на електрозахранването по искане на клиента, възстановяване на снабдяването с електроенергия по искане на клиента, справки, удостоверения, услуги по експлоатация, ремонт и поддържане на мрежи.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Електрохолд

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (46)
70% Complete
Не (144)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (34)
70% Complete
Всички са маскари. (63)
70% Complete