Събота, 18 Май 2024, 07:38

Районна прокуратура образува досъдебно наказателно производство срещу мъж заради закана за убийство на игумен

19 Февруари 2016, 16:01
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2793 32


Районна прокуратура – гр.Своге е образувала досъдебно наказателно производство срещу 59-годишния Николай П.М. за това, че на 17.02.2016 г. около 12:00 часа в района на манастирски комплекс „Седемте престола“ в с. Осеновлак, Софийска област, се е заканил с убийство на протойерей В. Тонов – игумен на Осеновлашкия манастир "Св. Богородица", като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, тъй като извършителят е държал огнестрелно оръжие.
Инцидентът е възникнал по повод спорове относно собствеността и ползването на недвижим имот и постройка, находяща се в земите на манастирския комплекс.
 
В районната прокуратура има други две преписки, заведени по жалба на наследник на покойния управител на манастира, с твърдения за извършени от настоящия игумен самоуправни действия по отношение на същите недвижим имот и постройка.
Непосредствената причина за инцидента от 17.02.2016г. са предприетите действия от страна на настоящия игумен по събаряне на постройката, за която има констатации от компетентните органи, че е незаконна.
Законно притежаваното оръжие – ловна пушка, е иззето и се намира в РУ-МВР – Своге.
Разследването по случая продължава.


Източник: balkanec.bg

Коментари (32)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: анонимен 19 Февруари, 16:22

    тоя поп вече премина всекакви граници, аман, не му стигнаха ни имоти ни пари. що не пишете че пушката е била празна, а що не пишете, че ако и у вас ви дойдат некви да ви събарят собственоста без заповед от съдия изпълнител не пушка ще извадите ами гаубица. и кой казва че човека е искал да убива попа? отговор - попа! ми той може да си казва каквото си иска, ама дали е такава истината, ма нали щото е поп всички му верват на него. а защо не пишете че от две години тоя същия поп тормози тия хора както си иска. жалко за манастира, жалко

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 16:49

    Това поп ли е? Срам!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 18:57

    :D :) :( :o: :P :x :lol: 8) :conf: :shock: :roll: :twisted: :evil: :cry: :uups: :idea: :?: :!: :wink:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 18:58

    :D :) :( :o: :P :x :lol: :lol: 8) :conf: :shock: :roll: :twisted: :evil: :cry: :arrow: :idea: :?: :!: :wink:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 18:58

    :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 18:58

    :x :twisted: :?: :conf: :uups: :evil: :) :D

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 19:01

    :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 21:34

    Някаква друга информация?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 22:39

    "да ти дойдат НЕКВИ У ВАС" - кое у кого е,това е в манастирския двор.... не знам как може да има толкова алчни и безбожни хора, които само и само за да продължат да лапат от посетителите на това свято място, да живеят 2 години във фургон без никакви санитарни условия, айде вече стига! Да насочваш пушка срещу хората, и да убиваш в България взе да става нормално. И питам а ако на вас някой Ви се настани в двора и седи толкова време????

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: анонимен 22 Февруари, 09:26

    Доколкото ми е известно тия хора живеят там от доста време, има-няма повече от 20 години, не са се настанили сега. Попа се мъчи да ги изгони та да лапа само той на това "свято място". Ако се говори за "алчност и безбожност" №9 не прехвърляй вината от болната глава на здравата. Новодошъл тук е попа и постройките не са негови. Колкото до пушката, не знам досега някой да е убит с празна пушка. :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete