Петък, 29 Март 2024, 01:32

Районна прокуратура – Костинброд ръководи разследване за противозаконно превозване на мигранти през територията на страната

23 Ноември 2022, 18:08
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 581 0


Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд, Териториално отделение – Сливница, се водят активни действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 от НК.

Около 08,45 ч. на 23.11.2022 г. на автомагистрала „Европа“ е бил локализиран лек автомобил, м. „Шкода“, с полски регистрационен номер. С цел избягване на пътнотранспортно произшествие служителите на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Драгоман са създали организация, в резултат на която са принудили водача на превозното средство да напусне автомагистралата. След слизането под моста автомобилът се е озовал в път без изход. Водачът – полски гражданин, се опитал да избяга, но е бил задържан от органите на реда.

Граничните полицаи са задържали пътуваща в автомобила гражданка на Полша и 10 лица, отговарящи на профила „нелегални мигранти“, возещи се на задната седалка и в багажника на същото превозно средство.

Образуваното досъдебно производство е за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона с цел имотна облага.

снимка: Главна дирекция "Гранична полиция"



Източник: ОДМВР-София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete