Четвъртък, 16 Май 2024, 17:46

Разкриха близнаци, извършили серия от взломни кражби

1 Декември 2012, 01:01
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1671 0


Полицията в Своге разкри извършителите на поредица от взломни кражби. Оказва се, че кражбите са извършвани от двама близнаци, които са прекарали близо 10 години зад решетките за грабежи, кражби и противозаконно отнемане на автомобили. Няколко часа след задържането на единия му е определена постоянна мярка „задържане под стража”, издирването на другия продължава.

Близнаците влезли в полезрението на полицията след подаден на 6 ноември сигнал за разбита и ограбена къща в махала „Клена” в Своге, от която били откраднати храна и напитки. При огледа криминалистите открили следи от извършителите и предприели действия по установяването им. Две седмици по-късно бил подаден сигнал за взломена къща и в с. Церецел, откъдето били отнети битови вещи, инструменти, дрехи и бензин. Откритите при огледа дактилоскопни следи, както и проведените действия по разследването в хода на досъдебното производство насочили подозренията на криминалистите към евентуалните извършители. С цел тяхното установяване и задържане служителите на РУП-Своге провели няколко полицейски операции в района на селата Церецел и Владо Тричков.
При последната от тях, в която било включено и следово куче, извършителите били засечени, но успели да избягат в посока столицата. Незабавно били обявени за общодържавно издирване и вчера със съдействието на служителите на столичното Второ РУП И.Т. бил задържан за 24 часа и конвоиран в Своге. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (244)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete