Петък, 3 Май 2024, 12:25

Разпален дебат предизвика докладната за дофинансирането на автобусния превоз

31 Януари 2020, 15:25
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1353 0


Докладната записка с вх. № 100-24/23.01.2020 г. бе внесена от кмета на общината – Андрей Иванов относно: „Предприета спешна мярка, поради съществуващ риск от прекъсване на транспортната услуга и дофинансиране на Обществен превоз на пътници по Републиканската транспортна схема и Специализирания превоз на ученици на територията на община Драгоман”. Тя бе обсъждана над 40 минути, като се изказах много гледни точки.

На сесията присъстваше и управителят на „Юнион Ивкони” – Георги Атанасов. Той обяви, че на база калкулации направени от фирмата за миналата година и редуцираното разписание натрупаната загуба, ще е бъде в размер на 114 743 лева. Това е и причината да се иска дофинансиране от общинския бюджет.

Присъстваха и много жители от селата, които изразиха своето недоволство от орязването част от разписанията. Те изразиха недоволство и от досегашната транспортна схема.Стигна се до там, че част от тях бяха отстранени от заседанието.

Гледната точка на общинска администрация бе, че за да има какъвто и да е обществен автобусен транспорт на територията на общината, трябва да се отпусне дофинансиране на превозвача. Съобщено бе, че предстои обсъждане и актуализиране на общинската транспортна схема.

В крайна сметна докладната бе приета с поименно гласуване. Със „За” гласуваха общо 8 от 10 присъстващи общински съветници. Поради конфликт на интереси не гласуваха Мариана Иванова и Славчо Тасков. Атина Младенова не присъства на заседанието по уважителни причини.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete