Петък, 29 Март 2024, 00:11

Редица въпроси поставиха представителите на спортните клубове в Ботевград относно новата общинска Наредба за финансовото им подпомагане (ВИДЕО)

28 Март 2023, 21:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2529 35


На 27-ми март. в 16,00 ч. в зала „Ботевград“ се проведе т.нар. разяснителна среща с представители на местните спортни клубове /развиват дейност на територията на община Ботевград и със същия адрес на управление и седалище/. Поканата за срещата е на община Ботевград, а според обявлението, целта е да се разясни процедурата за кандидатстване за финансово подпомагане на спортните клубове според новоприетата наредба.

Припомняме, че тя беше гласувана от Общинския съвет на 23-ти февруари 2023 г. Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове в община Ботевград. бе изработена от Временна комисия, в състав: Йонко Ненчев (председател), адв. Георги Донков, Иван Николов, Любчо Василев, Николина Цолова, Ангел Ангелов, Петър Петров, Кирил Руневски и Цветан Цолов.

Защо не се проведе такава среща с представителите на местните спортни клубове, преди да бъде приета въпросната общинска наредба, а се прави сега, след свършен факт?

Това бе основният въпрос по време на срещата, на който не бе даден ясен отговор от председателя на Временната комисия изработила наредбата – Йонко Ненчев. Другият член на комисията – Любчо Василев заяви:

„Наредбата вече е факт. Добра, лоша – това е наредбата; Де юре, де факто – това е. Ако вие преценявате, че нещо не е както трябва, кажете ще го имаме предвид. Ще има някакви пари, които ще бъдат определени от община Ботевград, не от ОбС.  Идеята е, колкото се може по-скоро да бъдат разпределени тези пари между спортните клубове, като за първи път, за да можете вие да работите с тях в клубовете. Сега парите - много, малко – колкото толкова… Но тъй като ни притискат сроковете – наближава април месец". /Има срок до 13-ти април, до който срок спортните клубове трябва да внесат необходимите документи по тази наредба за финансово подпомагане/.

„По време на работните срещи на Комисията можеше да поканите представителите на спортните клубове. Това е ваш пропуск.“, заяви Дамян Маринов, който изрично подчерта, че взима думата в качеството си на представител на Шахматен клуб „Балканъ“. И още: „Не виждам никъде в Наредбата да фигурират спортни клубове, които не взимат такса на спортуващите в съответния спорт, клубове които ползват спортни зали или терени на територията на община Ботевград и си заплащат месечен наем. Не виждам клубове, които не взимат никакви средства на родителите при водене на децата на състезания, или за клубове със стопански разходи. За тези спортни клубове, които изброих, ще има ли точкуване или някакви преференции, защото не е предвидено в Наредбата?“

Отговор на въпроса не беше даден.

Дамян Маринов предложи на председателя на Комисията Йонко Ненчев да организира следващата седмица нова среща, на която да присъстват председателят на ОбС д-р Илин Черняшки, като вносител на Докладната за Наредбата, и кметът Иван Гавалюгов.

Защо няма графа за участие в Световно първенство?
Медал – без значение за брой е записано в Наредбата – как без значение за брой?
Какви документи да подадем до април месец?
Какво трябва да напишем в графа "държавно първенство"?

Това са само малка част от въпросите, които зададоха представителите на спортните клубове, на които не получиха отговор по време на срещата, а бяха посъветвани да си подадат писмено въпросите до Комисията.

Видеоматериал от срещата на представителите на спортните клубове с общинските съветници, работили по Наредбата, може да гледате тук:





Източник: balkanec.bg

Коментари (35)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Март, 21:57

    Мартин Жабока е в спортен клуб по ядене

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Април, 15:11

      и йонко председател, немам думи...ма кат си прост, поне си трай и не изпъквай, за да не ти личи...а той председател на комисията за спорта... та той не знае колко спортни клуба има регистрирани със седалище Ботевград, дал му малоумния кмет пари да разпределя...немам думи... чакам изборите...

  • Отговори (14) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Март, 21:58

    Витковата както каква е там,като представителка на общината или като частен клуб?

    • (2) (5)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 08:46

      Не е твоя работа.Ако толкова те интересува ,звънни да я питаш

    • (0) (0)
      2. добавен от: Анонимен 11 Април, 15:16

      прави впечатление контраста на една от снимките : редака,мишо и Далаклиев... как ли ще им разпределят бюджетие като едните се борят в регионалните групи,другите са в национално първенство а пък третите са на европейско и световно ниво... вероятно ще е 1 баскет, 2 футбол и 3 таекуондо

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Гост 28 Март, 22:01

    Пари Нема, действайте! Кво сакате, не ъм!

  • Отговори (12) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Март, 22:23

    ама срам нямате! даже непожелахте да излезете отпред да ви гледат в очите колко сте неадекватни в писането на наредби

  • Отговори (19) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Март, 23:34

    Абе този Любчо Василев го питат защо при изготвянето на тази наредба не са уведомени треньорите и не е поискано и тяхното мнение, той им обяснява, че вече е приета и е факт, и ако има някой някакви забележки, да ги кажел!? И какво като ги каже, след като вече е приета и е факт?

    • (8) (0)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 12:51

      милиционер д уго не става

  • Отговори (11) (12)
    6. добавен от: Анонимен 29 Март, 01:26

    Хем ползват общинската база безплатно, хем взимат на децата такси, а и общината ги подпомага финансово. И все недоволни. Да ви спрат малко кранчето. Само клубове, никнете като гъби за пари от общината. Стига ви толкова. Време беше да има наредба!

    • (15) (1)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 08:45

      Без пари никой няма да работи.Парите давани от общината не стигат за издръжка на състезателите и клубовете.Такси всички взимат.От тях си формират някакви възнаграждания,за които вие драскачите едва ли бихте си мръднали пръста.
      Нека децата ви седят по баровете,да пушат наргилета райски газ,да пият и всичко ще ви ОК.Там е без такси!!!

    • (11) (1)
      2. добавен от: Анонимен 29 Март, 11:41

      #6, едно наргиле беше 15 лв. преди. Сега не знам колко е, но със сигурност не е малко, а в заведенията масово пушат младежи. По-добре ли е един собственик да печели от това, или един треньор срещу по-малко заплащане от две наргилета да научи децата ви на нещо по-добро? Дай да отворим и публични домове за дечицата ви, за да израстнат като завършени личности, а на спорта майната му!

    • (8) (0)
      3. добавен от: Анонимен 29 Март, 16:55

      6 - Я малко се ограмоти, пък тогава пиши. Всички знаем къде отиват парите, а за останалите клубове - трохите. Децата от останалите спортове не играят ли от името на "Балкан" и Ботевград?!. Да не играят случайно за Каспичан?!. Като ще има пари ще има за всички, като няма да има - няма за никой. Не може на едни милиони, на други 2-3 хил лв.

    • (3) (2)
      4. добавен от: Анонимен 30 Март, 12:39

      Треньора по Борба Димитър Иванов, не взима такси от децата! Всичко, което е в залата и фитнеса, като уреди, круши, чучоли, ластици, тепих и всичко останало е закупено лично от него! Никога не се е плащала такса!

  • Отговори (11) (3)
    7. добавен от: Анонимен 29 Март, 07:55

    Някой обърна ли внимание, че всички спортни клубове в общината са ЧАСТНИ? Включително баскетболния и футболния Балкан. Дали жителите на общината са съгласни да се финансират тези клубове с пари от общината? И доколко?

  • Отговори (3) (4)
    8. добавен от: Анонимен 29 Март, 08:46

    Частни спортни клубове на територията на общината НЯМА.Поинтересувайте се преди да пишете глупости.

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 13:30

      Сериозно? Я ги виж в търговския регистър. Ако не знаеш как, кажи кой точно клуб смяташ, че не е частен.

  • Отговори (9) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Март, 09:27

    Любчо Василев направо пращи от акъл, няма що. Голямо изказване, голямо нещо.

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: До №7 29 Март, 10:18

    Къде точно видя ,че са частни?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete