Петък, 26 Април 2024, 17:19

Рекорден брой ученици участват във втори кръг на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

29 Януари 2017, 11:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2001 4


 Рекорден брой ученици участват във втори кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Професионални гимназии от градовете София, Плевен и Дупница ще бъдат домакини на регионалния кръг на 17 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. На 17 февруари 2017 г., ще се проведе вторият регионален кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. В него ще участват рекорден брой ученици – 34. Това са класираните на първите две места в 17-те училища, които взеха участие в първия кръг. Класираните на първо и второ място от регионалния, втори, кръг ще се борят за продължаване във финалния, национален, кръг на конкурса.

Домакини на втория етап на състезанието са пофесионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в столицата, където ще премерят сили учениците от София област. Участниците от Северозападна България ще се състезават в професионална гимназия по транспорт "Проф. Цветан Лазаров" в гр. Плевен, а професионална гимназия "Акад. С.Корольов" в гр. Дупница ще посрещне състезателите от югозападния регион.

„Горди сме, че превърнахме една добра инициатива в традиция. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за пета година. Целта му е да предостави възможност на младите и талантливи хора да демонстрират придобитите знания и практически умения и да осигури условия за реализацията им в професионалната сфера“, заяви Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

В рамките на инициативата ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически   гимназии на територията на Западна България. Състезанието се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2016–2017 г. на Министерството на образованието и науката.

Финалният кръг на състезанието ще се проведе в края на март. Тогава ще се състезават 12-те победители от втори кръг. Класираните на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2017 г. Те ще получат и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.
Информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Януари, 13:08

    Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. :shock:
    Като е крал - да върви в затвора! :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Януари, 21:53

    ЧЕЗ НА САПУН. БОКЛУЦИИИИИИ

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Януари, 10:59

    Говори се че ЧЕЗ ще се изнасят от България.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Януари, 12:04

    Да не са луди? Кой бяга от милиарди?
    Макар че някой трябва да е мазохист или луд, за да остане в комунистическата кочина бълХария!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete