Сряда, 8 Май 2024, 02:55

Решен е проблемът с отоплението на ОУ "Н. Й. Вапацаров"

21 Октомври 2013, 12:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2651 9


Решен е проблемът с ремонта на началната сграда в ОУ „Н.Й. Вапцаров”, стана ясно от днешния брифинг даден от кмета Георги Георгиев.
 Още миналия понеделник, фирмата изпълнител е доставила парното котле. Петя Кочкова, директор на училището, е уведомила кмета, че нещата вървят нормално и от днес вече ще има подадено отопление от новата парна инсталация. "Проблемът вече е решен", допълни още господин Георгиев.
„Насочили сме усилията си към ЦДГ „Славейче”. Там нещата изостават, но след гласуваните средства за довършителните ремонтни дейности скоро ще започнат тези дейности. До 29 ноември всичко трябва да е приключило, коментира още той.
 
На въпроса ще бъде ли готова новата спортна зала за празника на Ботевград, кметът Георгиев отговори: „Щом стане готова, веднага ще я открием. В момента се работи много активно по залата –и отвън и отвътре, и в около площадното пространство. Не случайно гласувахме и извънредни средства. Създадена е една организация от страна на общината и на общинския съвет, и от страна на строителната фирма, това да се случи. Строи се с много сериозни темпове. Имаме желанието всички да се зарадваме на една нова спортна зала”.
 
 
От брифинга днес стана ясно, че работата по двата центъра за деца е възстановена преди две седмици. Кметът уточни, че тогава е получено писмо, с което наложената санкция е отпаднала на 90%. „Средствата ни бяха отпуснати, и веднага издадох  заповед, с която разпоредих започването на работа по двата дома. Така ще бъде до усвояването на средствата за по-кратко, целта ни е да пуснем и двата дома. Домовете трябваше да бъдат открити на 1 април, но това не стана по наша вина, а по вина на бюрократите. В момента дори завеждаме дело” – подчерта Георги Георгиев.
 
За сега не се предвиждат коледни бонуси за възрастните хора, тъй като няма средства.
„Не се виждат такива свободни средства в хазната. Уверявам, че ако се появят финансови средства, ние ще изпълним и това решение на Общинския съвет.
Пред дилемата дали да се довърши спортната зала или да се осигурят коледни бонуси –избирам довършването на залата, защото тя е необходима на всички” – увери кметът.
 
„В момента се работят много обекти в общината. През последния месец е направена 4-5 километра канализация в местността Зелин, до края на годината искаме да приключим изцяло там, за да може през зимата тази канализация да уляга и догодина да се търсят средства за възстановяване на пътищата. Чакат и хората от с. Гурково, да се довършат още някои улици за канализация, както и жители на Трудовец за довършителни ремонти” – поясни градоначалникът.

Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 13:11

    Много яка снимка, г-н Георгиев голем сте ми убавец!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 13:33

    Голям си с каквото и да се заемеш го правиш, браво!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 13:49

    Абе нема що и убавец и работник -просто строител на комунистическия капитализъм! :x

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 15:09

    numero uno e. :!:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: ff 21 Октомври, 18:27

    Що говорим глупости

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 20:04

    Голем ПРОСТАК е този кмет!!!!! Каде са парите за коледните бонуси като бяха гласувани от ОбС. От новините през последните дни се разбира как общината си прави зле сметките ( липса на средства, съществени "пропуски" при водене на счетоводството, запориране на сметки и др.) До кога ще се търпи това безхаберие и самоправство :?: :?: :?: :?:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 21:23

    be ti kwo saka6, bre mamin KOMUNE li ? a? mmmm? :twisted:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 15:42

    абе кмете простиий, канализацията улегне ли ти, нема да ти тече вода по нея, бе нещастен "строител" такъв, ще ктане яз, като "мали лак", а си има изисквания как да се направи и обратния насип, за де не улегн- 10години кметуване и чул,недочул нищо не си научил, САМО СИ МИСЛИШ КОЛКО ГОЛЕМ стрлоител си, а ти си просто СМЕШНИК

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: ОСТАВКА!!!! 26 Октомври, 09:37

    https://www.facebook.com/groups/616198958421502/?notif_t=group_r2j_approved

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete