Четвъртък, 9 Май 2024, 05:20

Решено: Онлайн обучение за учениците поради увеличаващия се брой на заболели

30 Януари, 14:32
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 8016 34


Областният оперативен щаб за противодействие на епидемии на територията на Софийска област взе решение за въвеждане на неприсъствено обучение в училищата в периода от 1 до 7 февруари 2024 г. Взетото решение е резултат от повишената заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в региона.
Председателят на щаба, областният управител Юлиян Леков, призова за предприемане на допълнителни мерки след обсъждане на общата картина на заболеваемостта, представена от директора на РЗИ в Софийска област, д-р Розалина Чобанова.
Новата мярка включва прехода на учениците към онлайн обучение в учебната седмица от 1 до 7 февруари, като действието на вече въведените временни противоепидемични мерки продължава. Сред тях са спирането на плановите консултации за бременни и деца, преустановяване на профилактични прегледи и имунизации в амбулатории, и стриктни мерки в детските градини и ясли.
Очаква се, че на 5 февруари Областният щаб да направи нова оценка на въведените мерки и ще вземе решение за тяхното продължаване или преустановяване. В момента се препоръчва гражданите да се съобразяват със задълженията и указанията на местните здравни органи и да поддържат превантивните мерки за предотвратяване на разпространението на инфекциите.


Източник: balkanec.bg

Коментари (34)

  • Отговори (52) (2)
    1. добавен от: Анонимен 30 Януари, 14:58

    Ей, не можаха да пуснат децата да си починат малко от уроци, домашни и контролни. Сега по цял ден уроци и домашни пред екрана. Тези, които са болни и с температура им е само до това.

  • Отговори (48) (2)
    2. добавен от: Анонимен 30 Януари, 15:11

    Обявете грипна ваканция!Другото са глупости!

  • Отговори (41) (2)
    3. добавен от: Анонимен 30 Януари, 15:57

    Толкова ли не можаха да пуснат грипна!?

  • Отговори (33) (2)
    4. добавен от: Анонимен 30 Януари, 16:32

    Голяма част от това така наречено „образование“ е пълна безмислица. Наизустяване и забравянето на наизустеното с много мъки след една седмица(даже седмица е много). Децата трябва да се учат на това да бъдат полезни на обществото в което живеят, да бъдат добри към животните и другите хора. Да имат национален дух и самочувствие, че са Българи. Да могат да четат и пишат правилно, заедно с това да са физически и психически здрави. Днешното образование пречупва всякакво творчество и идентичност. Още ги учат, че да изказваш на другарката даскалица, ако някой не и се подчинява е геройство и ще бъдеш лансиран за това. След, като завършват за съжаление се пренася и в обществото, вече като големи хора. Да спортуват и да се развиват в това, което им е интересно, а не да ги товарят с бомаги и през другото време пред компютъра. Не знаят коя река тече край Пловдив и не могат да изредят десет будители, ама иначе трябва да знаят висша математика още от малки, което не е възможно. Оставете тези деца малко да дишат.

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 08:14

      Само една проста жена може да напише толкова безСмислици. Да говорите с неуважение за "другарката даскалица" и товаренето с бОмаги! Не е фатално, че няма да знаят коя река тече край Пловдив. Ще отидат на екскурзия и ще разберат. А пък и не е задължително да знаят всичките реки, рекички и потоци, преминаващи през градовете на България. За да бъдат полезни на обществото, децата трябва да бъдат възпитавани в семействата си. Възпитанието във вашето семейство е "започнало".

  • Отговори (7) (3)
    5. добавен от: Gdfuuj 30 Януари, 17:01

    За яслите и детските градини няма ли да ги пуснат

  • Отговори (7) (0)
    6. добавен от: Анонимен 30 Януари, 17:11

    До довечера ще се реши дали да пуснат децата ваканция.

    • (14) (1)
      1. добавен от: Анонимен 30 Януари, 18:16

      Дано да е така и да отменят онлайн пародията. Голям цирк за тия велики 4 дена.

  • Отговори (17) (1)
    7. добавен от: Анонимен 30 Януари, 17:20

    Онлайн обучение - това е Двойно натоварване на децата и техните родители при резултат "0" ! Повече ползи от ваканция в няколко дни!

  • Отговори (20) (2)
    8. добавен от: Анонимен 30 Януари, 17:35

    Оценките за първи срок ще бъдат оформени утре. Някой умник ще обясни ли защо трябва да се правим, че учим 4 дни. За всички е ясно, че никакво реално учене няма да се осъществи. Тъ...ци!

    • (12) (1)
      1. добавен от: Анонимен 30 Януари, 18:12

      Защото като се върнат след една седмица, трябва да завалят новите контролни на взетите онлайн уроци.

    • (11) (1)
      2. добавен от: Анонимен 30 Януари, 22:28

      Точно така!
      Браво на кмета на Елин Пелин! Той обяви грипна ваканция! Никакви онлайн пародии в края на срока!

    • (1) (0)
      3. добавен от: Анонимен 31 Януари, 15:52

      А нашия кмет?

  • Отговори (14) (1)
    9. добавен от: Анонимен 30 Януари, 17:46

    Областният управител и чумата от РЗИ ще решават, вместо директоорите. Няма такъв смях. Преди 2 седмици този грип мина през училището на детето и сега при оздравяли деца - хайде на онлайн псевдообразУванието. Идиоти малоумни, пуснете децата от 1 до края на другата седмица във ваканция ....

  • Отговори (12) (1)
    10. добавен от: Анонимен 30 Януари, 18:03

    Баба преди години само он(лайн) учеше :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (227)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete