Петък, 29 Март 2024, 14:22

Резултати от специализирана полицейска операция, проведена на територията на Софийска област

16 Януари 2023, 15:21
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1762 10


На 13 януари, със заповед на главния секретар на МВР, на територията, обслужвана от ОДМВР-София, бе проведена специализирана полицейска операция за стабилизиране на средата за сигурност, противодействие на престъпността и осигуряване на добър обществен ред. Акцията е реализирана с участието на служители от ОДМВР-София и районните управления по места, Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и Регионалната дирекция по горите.

В хода на операцията са проверени общо 1297 лица и 777 МПС. Установени са три издирвани лица; задържаните са 21. За констатирани различни нарушения са съставени 328 акта. Заснети са 150 нарушения на скоростните режими. Връчени са 13 електронни фиша. Задържани са двама водачи-нарушители. Съставени са 48 протокола за предупреждение по ЗМВР. Проверени са 23 пункта за черни и цветни метали, 29 заложни къщи, 12 автоморги, 43 питейни и увеселителни заведения и 67 търговски обекта.

По-характерни установени закононарушения:

РУ-Ботевград: Проверени общо 34 лица и 29 МПС.

Съвместно от представители на Българската агенция по безопасност на храните и служители на РУ-Ботевград е извършена проверка на хранителен магазин в с. Новачене. Установена е продажба на стоки с изтекъл срок на годност, а също така и силно занижена хигиена в търговския обект. Съставени са два акта по Закона за храните.

По време на обход в землището на с. Новачене служители от полицейския участък в селото и горски инспектори установили 29-годишен, отрязал с моторен трион буково дърво без да притежава надлежно разрешително за сеч и без поставена контролна горска марка върху пъна на дървото. На извършителя е съставен акт по Закона за горите. Дървото и моторният трион са иззети по надлежния ред.

РУ-Своге: Проверени общо 54 лица и 36 МПС.


При извършена в условията на неотложност проверка на частен адрес в с. Луково, служители на РУ-Своге открили в гардероб гладкоцевна ловна пушка и 99 боеприпаса, които собственикът държал без надлежно разрешително. Оръжието и боеприпасите са иззети с протокол за доброволно предаване. Собственикът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Към 20.55 часа, на бул. „Искър“, полицейски екип предприел проверка на лек автомобил „Опел Кадет“, управляван от жител на с. Церово. Водачът бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като в пробата му били отчетени 1.85 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

РУ-Ихтиман: Проверени общо 365 лица и 214 МПС.

В района на кв. „Изток“, служители на РУ-Ихтиман предприели проверка на криминално проявен местен жител. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили, че през есента на миналата година 19-годишният е отнел от дома на свой съгражданин регистриран газов револвер. Инкриминираната вещ е намерена и иззета, а извършителят е задържан за срок до 24 часа. Регистрирана е преписка по случая.

Съвместно с екипи на жандармерията и РДГ са проверени 15 адреса в кв. „Изток“, като на три от тях са установени общо 10 кубика незаконно добита дървесина. На собствениците са съставени актове по Закона за горите.

От служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-София е извършена проверка на магазин за дрехи в града. По време на инспекцията са установени и иззети 14 артикула от защитени търговски марки без съответната документация за продажбата им. По случая е регистрирана преписка.

РУ-Самоков: Проверени общо 162 лица и 102 МПС.


Криминалисти от районното управление извършили проверка на криминално проявен младеж от същия град. 19-годишният предал доброволно саморъчно свита цигара със суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е регистрирана преписка.

От служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-София са установени двама издирвани самоковци. Мъжете са задържани и предадени на инициаторите на издирването.

В резултат на извършени съвместни проверки със служители на Регионалната дирекция по горите, на три адреса в града са установени общо 12 кубика незаконно добита дървесина. На собствениците са съставени актове по Закона за горите. Дървата са иззети по надлежния ред.

След приключване на действията по разследването, двама шофьори от Самоков се сдобиха с обвинения за извършените от тях престъпления. Първият – за управление на „Фолксваген Транспортер“ с концентрация на алкохол в кръвта 1.61 промила, а вторият – за управление на „Фолксваген Венто“ с регистрационни табели, издадени за друго МПС. На двамата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и досъдебните производства са изпратени в прокуратурата с мнение за съд.


РУ-Елин Пелин: Проверени общо 94 лица и 78 МПС.

Около 14.55 часа, в с. Григорево, полицейски екип извършил проверка на микробус „Фолксваген Транспортер“. От извършените справки е установено, че водачът от с. Горна Малина не притежава СУМПС и през предходната година вече е наказван по административен ред за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (10)

  • Отговори (6) (1)
    1. добавен от: Анонимен 16 Януари, 15:25

    Прах в очите на хората

  • Отговори (5) (2)
    2. добавен от: Анонимен 16 Януари, 15:35

    Никаква дейност не се отчете и този път. Пияните шофьори бяха предупредени, диларите и сутеньорите си бяха платили на Ченгетата, а шпионите си пиеха кафетата с тях. Най- много да го е отнесъл някой невинен. Ботевград няма оправия!

  • Отговори (2) (3)
    3. добавен от: Анонимен 16 Януари, 15:42

    Пия ям и се другирам плащам си на Полицията и сичко е точно

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 16 Януари, 16:06

      това го може само дилян на аряната той си казва как плаща по 20 лева на Миро бритоня когато му каже и си прави квото иска

    • (2) (0)
      2. добавен от: Анонимен 16 Януари, 16:59

      Ма какви са тия Дилян и Миро бретона? Пояснете.

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Януари, 16:35

    Етрополе ???

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Януари, 16:58

    Само в градовете номер 4. По селата каквото е Етрополе по късно

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Януари, 19:17

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Януари, 19:37

    https://m.youtube.com/watch?v=ecyhhMn9sbI

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 16 Януари, 20:12

    Лубчо Лазаров зима кинти яко

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete