Събота, 20 Април 2024, 15:51

Резултати след срещите от девети кръг на АФЛ Ботевград 2019/20

26 Януари 2020, 20:53
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1547 0


В неделя (26 януари) се изиграха двубоите от 9 кръг на АФЛ Ботевград 2019/20. Проведоха се някои епични, а също така и ключови битки, които да окажат огромна тежест върху вероятното крайно класиране в надпреварата. Така 3 кръга преди официалния край на надпреврата, вече добиваме все по-сериозна представа как ще изглежда подреждането след края на поредния сезон на АФЛ Ботевград.

В откриващата среща за деня се изправиха Балкан Юноши и Никсметал Груп. Очаквано "зелените" записаха труден двубой и срещнаха солидна съпротива в отсрещната страна. Срещата започна добре за символичните гости, които поведоха заслужено и до края на полувремето бяха абсолютен господар на терена, водейки в резултата с 4:1. След почивката обаче дойде и промяната, която настъпи сред представянето на момчетата от Балкан Юноши. Отлично знаейки, че няма какво да губят, символичните домакини хвърлиха всички сили в опита си да се противопоставят на опонента си. Определено се получи интригуващ мач, в който все пак разликата в класите имаше тежката финална дума.  Тимът на Никсметал Груп се справи с мига на вдъхновение в редиците на съперника си и записа важен успех, който да поддържа макар и само на хартия огъня в борбата за първото място. Краен резултат - 4:6. Отличен дебют за Балкан Юноши направи Христо Христов, който се включи с два гола. За победителите пък се отличи Радко Асенов, който завърши срещата с хеттрик. Статистика от срещата можете да откриете тук.

Във втория двубой се срещнаха Отряд Армейци и Сименс. Очакванията за интригуващ и завързан футболен мач не успяха да бъдат опровергани. На терена имаше изявен лидер и това бе тима на Отряд Армейци, който показа безмилостно и абсолютно безкомпромисно лице спрямо своя съперник. Преди срещата помежду им двата тима имаха равен брой точки, а прекият сблъсък бе директен спор за 4-ото място. Отборът на Отряд Армейци показа характер и се отчете с доста силна игра, която не остави никакъв шанс за реакция. Така "червените" затвърдиха своето добро представяне напоследък и окупираха 4-ата позиция. Силен двубой изиграха две ключови фигури за състава на армейците. Николай Христофоров и Мариян Маринов се отличиха с  по един хеттрик и бяха двигателите на днешния успех. Краен резултат - 10:1. Статистика от срещата можете да откриете тук.

"Черешката на тортата" остана дългоочакваният сблъсък за върха, който противопостави Мургаш Врачеш и Сириус. Двубоят на практика придоби значението на един предварителен финал за орпеделянето на новия първенец в надпреварата. Ето защо той бе толкова важен и за двете страни. Съвсем очаквано двубоят стартира доста предпазливо, но сякаш по-плах и обран в действията си бе тимът на Сириус. Символичните гости излязоха с доза респект и в първите минути отстъпваха инициативата на трикратния шампион. Контролът върху събитията на терена позволи на Мургаш Врачеш да открие резултата, след като нападателят Ивайло Златев-Терминатора даде аванс на своите след отлична комбинация в предни позиции. Малко след това пристигна и отговорът на "жълто-сините", които бяха принудени да се надиграват и прибегнаха към по-агресивни действия. В 14-ата минута много мощен изстрел от лявата зона на Деян Димитров изравни резултата и интригата отново придоби високи нива. До края на полувремето тимът на Мургаш успя да реагира  и след точно изпълнена дузпа от Ивайло Златев и попадение на Цветослав Ботев, шампионите имаха комфортен аванс на почивката от 3:1. След подновяването на играта интригата бе солидно заглушена, след нов силен момент за нападателя Ивайло Златев-Терминатора, който заформи своя хеттрик при 4:1 и порази амбициите на Сириус. Момчетата в жълто-сини екипи обаче не сломиха духа си и демонстрираха характер, отказвайки да се предадат без бой. Лидерът в нападение Райко Влъчков се разписа за 4:2 и отново върна срещата в най-горещата си точка. Постепенно отборът на Сириус започна да натиска и да търси гола, докато Мургаш предимно се отбраняваше. Малко преди края Деян Димитров заби втория си гол в срещата при резултат 4:3, а това превърна малкото оставащи минути до финалния съдийски сигнал в доста по-ожесточени. В крайна сметка обаче до подвиг не се стигна, а след като устиска успеха си, тимът на Мургаш Врачеш вече с една ръка протяга към четвъртата си поредна титла. Дали това ще стане факт, ще разберем със сигурност съвсем скоро. Краен резултат - 4:3. Статистика от срещата можете да откриете тук.

Програма, резултати, класиране и голмайстори можете да откриете тук.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2019

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete