Петък, 29 Март 2024, 13:16

Резултати след срещите от деветия кръг на АФЛ Ботевград 2018/19

10 Февруари 2019, 20:19
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2373 31


Днес (10 февруари) се изиграха двубоите от 9 кръг на АФЛ Ботевград 2018/19. Това бе и последният етап от първия полусезон, а програмата предопредели някои наистина зрелищни дербита, които закономерно не разочароваха зрителите.

Кръгът трябваше да открият отборите на Никсметал Груп и Сенсата. Двубоят бе чакан с интерес, тъй като предвид състоянието и качествата, с които разполагат двете страни, закономерно откриващата среща можеше да даде гръмотевичен старт на неделния футболен уикенд. За съжаление обаче тимът на Сенсата не успя да събере минимален брой състезатели и така победата бе служебно присъдена за Никсметал Груп. Краен резултат - 3:0.

Така в първият двубой за деня се изправиха Йънг Бойс и Черното лале. Съвсем очаквано двата отбора спретнаха здрав и оспорван футболен двубой, в който с оглед представянето на терена, крайният резултат е справедлив. Срещата започна брилянтно за Черното лале, след като тимът успя пръв да поведе в резултата малко след началото. Отборът на Йънг Бойс обаче отговори и бързо изравни. Последваха завързани минути на терена, в които двата отбора бяха съвсем равностойни. След почивката тимът на Йънг Бойс стигна до пълния обрат и през по-голямата част от срещата поддържаше крехкия си аванс. "Лалетата" обаче бяха изключително настоятелни и не се предадоха, а това на свой ред ги дари с изравнително попадение малко преди края. Така двата отбора заслужено си разделиха точката. Краен резултат - 2:2. Статистика от срещата можете да намерите тук.

Втората среща също вещаеше мистерия около своя развой. Един срещу друг на терена излязоха Козаро и Сириус. Съвсем резонно двата отбора изиграха оспорван двубой, в който футболните възможности бяха изведени на преден план. Почти цялата среща премина при изключително равностойна игра, като никой от двата тима не успяваше да изпъкне над съперника си. Все пак, малко преди края на първото полувреме, Сириус най-после разпечата вратата на своя опонент и поведе в резултата. Символичните гости не изневериха на стила си и със силна игра в защита, продължиха да дебнат противника си да сгреши. 10 минути преди края това се случи и тимът на Сириус вкара втори гол във вратата на Козаро. По този начин "жълто-сините" подпечатаха успеха си, поднасяйки изненадата на кръга. Това бе първа загуба за отбора на Козаро. Краен резултат - 0:2 Статистика от срещата можете да намерите тук.

В третия двубой играха Сименс и Грамаде Скравена. Отборът на Сименс най-после преоткри себе си и записа първите си точки в надпреварата. Символичните домакини наложиха своята идеология още от първите минути, а успешно завършените им атаки донесоха комфротна преднина на отбора. Тимът на Грамаде Скравена не успя да се противопостави качествено на устремилия се към първата си победа отбор на Сименс. До края на срещата доминацията на символичните домакини продължи своя ход, а това на практика донесе и първите три точки на отбора. Краен резултат - 12:5. Статистика от срещата можете да намерите тук.

Срещата между Феърплей Мездра и Отряд Армейци също не се проведе. Двубоят гарантираше зрелище, след като добре знаем възможностите на двете страни. Тимът от Мездра обаче за пореден път показа пренебрежение към участието си в надпреварата и не се яви, с което подари нови три точки на един от борещите се за добро класиране тимове. Краен резултат - 0:3.

Кръгът бе закрит от мегасблъсък между Мургаш Врачеш и Микроак. Двата отбора влязоха в пряка битка за върха на таблицата, а това допълнително придаде взривоопасен заряд на срещата. На терена миришеше на футбол, а сред зрителите напрежението от евентуалния победител бе видно. Двата съперника хвърлиха доста усилия и спретнаха много здрав футболен двубой. Срещата стартира по план за Мургаш, който малко след началото успя да се откъсне напред в резултата. Тимът на Микроак обаче моментално се мобилизира и предприе по-агресивен подход в търсене на изравнителното попадение. До края на полувремето символичните гости създадоха редица положения, но силна игра в защита и добри намеси на вратаря на шампионите спряха устрема на Микроак. След поднояването на играта събитията се стекоха по идентичен начин. Двубоят продължи здравия си ход, а доста често играчите прегаряха в желанието си да спечелят и вършеха излишни нарушения. Все пак отборът на Микроак имаше лек превес в игрово отношение, а изравнителното попадение не закъсня. Двубоят бе напът да премине в друго русло. Тогава обаче тимът на Мургаш Врачеш нанесе шокиращ удар върху намиращия се в подем съперник и успя още следващата атака да си върне водачеството. До края на срещата шампионите разчитаха на контрадействия и бранеха аванса си ожесточено. Напрежението нарастна, тимът на Микроак хвърли всички сили в нападение и наистина даде всичко от себе си, за да се добере до точката, но в крайна сметка отборът на Мургаш се справи с устрема на символичните гости. Така след изключително оспорвани и интересни футболни минути, краят на първия полусезон бе даден с подобаващо дерби, а това само може да кара зрителите да тръпнат в очакването на втория полусезон от АФЛ Ботевград 2018/19. Краен резултат - 2:1. Статистика от срещата можете да намерите тук. видео


Статистика, класиране, програма и голмайстори може да намерите тук. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2018

Коментари (31)

  • Отговори (12) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 01:30

    ПАК СЪДИЯТА ПОМОГНА НА МУРГАШ, ДАВАЙТЕ ИМ КУПАТА И ЛИГАТА ДА ПРИКЛЮЧВА!

  • Отговори (6) (12)
    2. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 06:43

    А защо не казвате нищо за селянина Барбушев и Семков?

  • Отговори (17) (4)
    3. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 09:02

    Какво да кажем за тях смешник? Това, че Иво на Сириуса заплашва съдиите да не свират там ако няма избирателно съдииство ли? Палячовци!!!

    • (5) (12)
      1. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 09:14

      Винаги някой ви е виновен когато падате, ама то е ясно че честта ви е чужда!

  • Отговори (11) (5)
    4. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 09:22

    За каква чест говорим? Защото не виждам чест в тази лига! Подпират се два отбора, от които единия случайно има участие в собствеността на игрището! За такава ли чест говорим?

    • (5) (10)
      1. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 12:26

      Отказвайте се, без вас лигата ще е спокойна! Оплачете се и в БФС че падате!

    • (7) (1)
      2. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 12:53

      Като се откажат за кой ще е спокойна лигата? За Мургаш?

    • (10) (5)
      3. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 12:53

      За спокойствие ли говорим? Един от най-спокойните отбори само с 1 жълт картон и 0 червени. За какво падане говорим? Една загуба и ни изкарахте слабаци! Само в България има такива шуро-баджанащини, човек който има процент на игрище да има и състезаващ се отбор на същото игрище. Това се казва конфликт на интереси. И продължавайте в същия дух, скоро ще направят второ изкуствено игрище във Врачеш и кой знае вече лигата може и да се премести там? Хм...

  • Отговори (6) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 09:57

    Какво става семче кажи нещо

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 10:57

    семков мошенник

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 11:08

    Как така нее вярно

  • Отговори (0) (1)
    8. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 12:47

    Интересно кога ще се играе мача мургаш (валери РАДКОВ) - Козаро

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Цецо 11 Февруари, 13:19

    След последния кръг

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 13:25

    Гледайте мача : Мургаш- Микроак
    в - youtube
    https://youtu.be/UxRJIcff_m8

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete