Сряда, 24 Април 2024, 14:58

Резултати след срещите от първи кръг - втори полусезон на АФЛ Ботевград 2019/20

16 Февруари 2020, 20:48
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1700 2


Днес (16 февруари) се изиграха двубоите от първи кръг - втори полусезон на АФЛ Ботевград 2019/20. Официално бе дадено началото на втория полусезон, в който отборите ще играят помежду си по още два пъти. Това от своя страна пък ни гарантира, че до края на надпреварата тепърва има да се случват много интересни неща.

В първата среща се изправиха Сириус и Балкан Юноши. Очаквано двубоят не бе никак лесен за символичните домакини, които срещнаха сериозен отпор в лицето на младите таланти от Балкан. Все пак "жълто-сините" стартираха уверено и поведоха с 2:0 след голове на Райко Влъчков. В последствие обаче тимът на Балкан Юноши намери ритъма си на игра и отвърна на удара, изравнявайки до 2:2 с два гола на Александър Маринов. Малко след това символичните домакини си върнаха водачеството чрез Цветелин Николов, но още в следващата атака отново Александър Маринов оплете топката в мрежата за ново равенство - 3:3. Брилянтното представяне на Александър Маринов не спря хода си, тъй като именно той се разписа за четвърти път във вратата на Сириус, спомагайки на своя тим да поведе за пръв път в резултата при 4:3. Само две минути стигнаха на "жълто-сините" отново да се върнат в правилната линия и чрез своя гол номер три Райко Влъчков направи резултата 4:4. В последствие отборът на Сириус успя да стигне до пълен обрат, след като показа здрави нерви и въпреки че солидно се поизпоти, стигна до успеха с голове на Цветелин Николов и Любомир Кирилов. Все пак адмирациите остават за момчетата от Балкан Юноши, които изнесоха много силен мач и определено впечатлиха с изявите си. Краен резултат - 6:4. Статистика от срещата може да откриете тук.

Във втория двубой се изправиха Мургаш Врачеш и Отряд Армейци, като това бе сочено за дербито на кръга. Определено очакванията бяха напълно оправдани, след като се получи истинско зрелище, чийто изход не бе ясен до самия финален съдийски сигнал. Двата тима влязоха в здрава битка за надмощие още от първата секунда и демонстрираха чудесен интригуващ футбол. Срещата започна мечтано за "червените", които поведоха с гол на Мариян Маринов още в самото начало. 15 минути бяха достатъчни за мощта на Мургаш Врачеш и след попадения на Ивелин Данчев и Радослав Зарев символичните домакини се добраха до пълен обрат - 2:1. От там насетне започна една непрестанна гоненица в резултата.  Капитанът на Отряд Армейци Андрей Андреев успя да изравни малко по-късно, но след това Васислав Димитров отново върна преднината за шампионите при 3:2 на полувремето. След почивката ветеранът Андрей Андреев се разписа във вратата на Мургаш за втори път, за да направи резултата 3:3 и отново да нажежи обстановката. Таранът в нападение Радослав Зарев обаче бързо взе нещата в свои ръце и съвсем кратко след това се отчете с нов гол за 4:3. Устремът на "червените" не стихна, след като момчетата на Отряда показаха силен дух и характер и отново изравниха за 4:4 чрез Мирослав Янчев. В заключителните минути Радослав Зарев заформи своя хеттрик при 5:4 с мисълта това да бъде достатъчно неговият тим да си тръгне с победата и така ценните 3 точки. Финалната дума обаче имаше Красимир Наков, който записа името си сред голмайсторите и върна равенството - 5:5. В малкото оставащи минути до края обстановката бе пред експлозия, но въпреки това зрелището завърши без победител и двата тима достойно поделиха точката. Краен резултат - 5:5. Статистика от срещата може да откриете тук.

Финалният щрих на футболния ден бе сложен от срещата между Никсметал Груп и Сименс. В нея въпреки очакванията за лесна и безпроблемна победа за Никсметал Груп, се случи точно обратното, сякаш денят бе орисан да завърши с подобаващ край, имайки предвид развоя на събитията при другите мачове. Първите минути от мача бяха завързани и още в началото се видя, че на момчетата от Никсметал Груп няма да им бъде никак лесно. Все пак символичните домакини първи поведоха в резултата с гол на Йордан Йорданов - Дачи - 1:0. Изненадващо или не, тимът на Сименс се надигна от бездната и сътвори пълен обрат с попадения на Александър Петков и Денислав Атанасов - 1:2. Това още повече подклади огъня в мача и интригата нарастна злоскоростно. До края на полувремето се прояви много важна фигура за отбора на Никсметал Груп. Временният голмайстор Радко Асенов доказа, че мястото му на върха не е случайно и с две попадения на своята сметка направи резултата 3:2. След почивката Асенов заформи и своя хеттрик, с което резултатът набъбна до 4:2. Играчите на Сименс продължиха да се борят и успяха да се задържат максимално близо до своя противник, след като Пламен Петков се разписа за 4:3. Минута по-късно обаче Иван Манов отново донесе преднина от два гола на своите при 5:3. Почти веднага след това характерът на Сименс пролича още веднъж и с гол на Денислав Атанасов интригата отново запази мястото си на първия ред. В последствие обаче разликата в класите надделя и отборът на Никсметал Груп успя да вземе своето. Тимът на Сименс пък заслужава похвали за представянето си днес. Краен резултат - 5:4. Статистика от срещата може да откриете тук.

Програма, резултати, класиране и голмайстори можете да откриете тук.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2019

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: БАФЛ 17 Февруари, 19:27

    Оправете класирането

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete