Петък, 19 Април 2024, 23:19

Резултати след срещите от пети кръг на "Бизнес лига" Ботевград

16 Април 2021, 13:50
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1453 0


Тази седмица (13 и 15 април) се проведоха срещите, част от 5 кръг на „Бизнес лига“ Ботевград. От началото на кампанията, това категорично бе най-драматичният кръг, който предложи изключително оспорвани сблъсъци. Някои от тях трябваше да се решават чрез наказателни удари, а при други до последно не се знаеше кой ще грабне трите точки в редовното време. 

В първия ден от надпреварата се изиграха три двубоя. Кръгът бе открит от суперсблъсък между Тотал ТВ и After Party. Мачът противопостави два от най-качествените участници в лигата. Актуалният шампион на ботевградския минифутбол излезе в доста намален състав и многото отсъстващи направиха впечатление. Ситуацията при етрополци също не бе по-различна. Момчетата от Тотал ТВ също играха почти без смени. Двубоят предложи много качествен футбол в първите минути. Действията се развиваха на скорост, отборите разменяха положение след положение, като за първите минути от мача си размениха по 2 греди. Първи в резултата поведе After Party, но радостта им не трая дълго след като Тотал ТВ изравни малко след това. Последваха ключови минути на здрава битка за надмощие. Отборите се надиграваха, но в един момент етрополци тотално рухнаха. Последваха много силни минути за „сините“, които играеха с настроение и почти всичко, което опитваха, им се получаваше. Така се стигна до красноречив резултат на почивката – 5:1 за After Party. След подновяването на играта интригата вече бе мираж. Шампионите продължиха да играят много силно, като не оставиха шансове на съперника си. Все пак момчетата от Тотал ТВ имаха своите проблясъци, но в повечето създадени голови положения над всички бе вратарят Виктор Вълчев, който се отчете с много силен мач. В последствие именно той грабна приза за "Играч на мача". Краен резултат – 2:10.


Във втората среща се изправиха Дивите Нерези и Правец Де ла Балона. Тук се получи много вълнуващ и интригуващ футболен сблъсък. Двата тима се захапаха здраво и изиграха много силен двубой в тактически и технически аспект. Равностойният ход на мача оказа влияние върху цифрите, а на почивката нулевото равенство така и не бе развалено. След подновяването на играта, в средата на полувремето символичните гости успяха да се отпушат и с два гола в една минута загатнаха, че може да отмъкнат трите точки. Дивите Нерези обаче не се сломиха и отговориха подобаващо, изравнявайки резултата. Така се стигна до изпълнение на дузпи, а при тях момчетата от Правец Де ла Балона бяха по-концентрирани и измъкнаха победата с резултат 3:2 при дузпите (2:2 в редовното време). За "Играч на мача" бе избран Станислав Благоев от Дивите Нерези, който завърши мача с два гола в сметката си.


Денят бе завършен с друг вълнуващ мач между Ка Ва Строй и Петреско ЕООД. До голяма степен неочаквано, но момчетата от Ка Ва Строй показаха характер и не дадоха лесно победата на съперника си. Нещо повече, в края на първото полувреме символичните домакини имаха аванс, след като поведоха в резултата, бяха изравнени чрез автогол и в последствие отново си върнаха водачеството. Второто полувреме бе по-добро за момчетата на Петреско ЕООД, които превключиха на по-високи обороти и взеха нещата в свои ръце. След късна акция в последните минути, символичните гости все пак се добраха до победата, въпреки че по-рано в мача доста пъти се наложи техният вратар да ги спасява. Именно това отреди и наградата за "Играч на мача" именно за Галин Стоянов – стражът на Петреско ЕООД. Краен резултат – 2:4.


Във втория ден от надпреварата (15 април) се изиграха други три мача. Първият от тях бе между LALLAS и Мартен и приятели. За разлика от останалите мачове от кръга, тук интригата тотално отсъстваше. Отборът на Мартен и приятели показа израстване в представянето си и след като завърши последен в „Ботевград рита“, сега изглежда доста по-боеспособен и готов да препъне повече отбори. Всъщност след идването на Йордан Йорданов – Дачи, Мартен и компания заиграха много по-уверено. А в момента това им гарантира 8-ото място в подреждането от 13 отбора. Символичните гости рано рано взеха нещата в своите ръце и до края не изпуснаха контрола над мача. Краен резултат – 0:6. В "Играч на мача" се превърна Иван Манов, който изигра силен двубой и реализира хеттрик, а отделно подаде за един от головете.


Във втората битка за деня се изправиха ФК Изтока и Selecao. Поредната среща, която предложи изключителна драма и осмисли кръга, бе именно тази. В нея двата тима показаха високо ниво и темпо на игра, бяха доста равностойни и закономерно трябваше да решат победителя чрез изпълнение на дузпи. Символичните домакини първи поведоха в резултата и успяха да прекарат цяло първо полувреме с два гола аванс. През втората част постепенно бяха изравнени и така се стигна до наказателни удари. При тях, момчетата от ФК Изтока се оказаха на върха на драматичната развръзка, след като спечелиха с 8:7 (2:2 в редовното време). За "Играч на мача" бе избран вратарят Христо Денкин, който изигра силен мач и затвърди традицията този кръг повечето награди да принадлежат на вратарите.


Кръгът закриха отборите на Мираж и All or Nothing. Съвсем очаквано в тази среща интересът бе слаб и интригата отсътваше. Момчетата от Мираж успяха да отбележат няколко попадения във вратата на съперника, но резонно отстъпиха в крайния резултат. Борещият се за високо класиране тим на All or Nothing излезе на терена и показа класата си, а в последствие спечели с убедителна разлика. Отново над всички бе Иван Мишев, който реализира 6 гола и записа 2 асистенции за успеха. Именно той грабна приза за "Играч на мача". Краен резултат – 3:11.

 Резултати, класирания и още интересна информация може да откриете тук. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: футбол , БАМФ , БАМФ Ботевград , минифутбол , "Бизнес лига" (Ботевград) , аматьорски футбол

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete