Понеделник, 29 Април 2024, 23:18

Рилски спортист загуби от Спартак в Плевен след нов трилър

14 Април, 15:11
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 223 0


Спартак Плевен направи стъпка във вярната посока в Топ 6 на Sesame НБЛ след допуснатата грешка срещу Балкан по-рано тази седмица. Селекцията на Любомир Минчев спечели драматичен дуел срещу Рилски Спортист с 85:81 в среща от 30-ия кръг, изиграна в зала „Балканстрой“. Както по традиция, двата тима сътво риха още една драма в мачовете помежду им, но във финалните акорди спартаклии намериха пътя към успеха и запазиха надежди за второто място преди старта на плейофите.

Извън състава на „синьо-белите“ бе Талиб Занна, който има болки в коляното. Срещу името на плевенския тим личат 21 победи и 9 загуби, което го поставя на третото място във временното класиране, а съставът на Любомир Киров заема втората позиция с 22 успеха и 8 поражения. На 19 април (петък) Спартак ще домакинства на ЦСКА, докато ден по-късно Рилски ще посрещне Черно море Тича.


Откриващите минути преминаха в опиване на почвата, като постепенните нападения липсваха и от арсенала на двата отбора. Алекс Ломакс и Николай Стоянов влязоха в ролята на основни оръжия за домакините, докато от другата страна Чавдар Костов и Алън Арнет се заеха с тази задача. Офанзивната мощ на спартаклии започна да придобива по-сериозни изражения чрез силното включване на играчите от пейката, които им осигуриха аванс от 5 точки в края на дебютния период.

Макар че стрелбището бе отворено в началото на следващата десетка, двата отбора понамалиха оборотите при вкарването. Джулин Люис и Цветомир Чернокожев сториха всичко възможно „синьо-белите“ да не изпуснат водачеството. Арнет и Костов се погрижиха нападението на „скиорите“ да взлезе в действие, но плевенският тим се оттегли в съблекалнята при 43:42.

Размяната на серии беляза старта на третата част, като Роидни Първис и Джон Флорвитъс бяха обичайните заподозрени в офанзивен план. Стоянов и Майкълин Скот също не отстъпваха в опитите да помагат на своите съотборници. Впоследствие Чернокожев предостави възможността на домакините да си извоюват 4-точков актив след 30 минути игрово време.

Откриващите моменти в заключителната четвърт оставиха лидерството в ръцете на спаратаклии, като Чернокожев често караше защитата на гостите да се съобразява с него. Деян Карамфилов имаше дтуги планове и почти собственоръчно постави равенството на таблото при по-малко от 3 миниути, оставащи на часовника. Драматичните моменти не липсваха, а далечен снаряд на Първис изведе „синьо-белите“ с 3 точки напред във финалние 2 минути. Скот се разписа атака по-късно, а в ответното нападение Първис не трепна от наказателната линия. Последа пропуск на Джоузеф Лоусън от въпросната линия, след което Ломакс бе точен за 4 плюс в последните 16 секунди. Крис Минков намали от средна дистанция, но Първис отново демонстрира точен мерник прати радостта в домакинския лагер.


Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete