Петък, 18 Октомври 2024, 06:14

РУО – София област е на първо място по брой класирани добри практики на научнопрактическа конференция

17 Октомври, 14:44
(2) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1072 2


Регионалното управление на образованието (РУО) – София област е на първо място по брой класирани добри практики в Деветата национална научнопрактическа конференция за образователна интеграция и образователно приобщаване в град Бургас, съобщиха от инспектората на официалния си сайт.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков е наградил 50 учители, разработили успешни практики за приобщаване на деца и ученици от уязвими групи. Той е връчил грамоти, ваучер за 100 лв. и по 2 квалификационни кредита от Синдиката на българските учители (СБУ).

От РУО – София-област бяха класирани и представени от педагогическите специалисти от училища в Софийска област общо девет успешни практики.

Шест от отличените практики са на преподаватели от Самоков.

От РУО - София-област в конференцията взе участие старши експерт по приобщаващо образование Йордан Томов, който изказа благодарност на директорите, че са ги мотивирали и на всички представители на МОН, посочват още от регионалния инспекторат.

Припомняме, че миналата седмица 20 директори от областта присъстваха на третия майсторки клас по Национална програма "Квалификация на педагогическите специалисти", в направление „Повишаване резултатите и качеството на подготовка на децата и учениците“. Ръководител на обучението бе Петя Кочкова-Бенчева, директор на ОУ "Никола Й. Вапцаров" - град Ботевград. Научен ръководител- проф. дпн. Сийка Чавдарова-Костова от СУ "Св. Климент Охридски".


Източник: БТА

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 22:48

    Г-жата Кочкова-Бенчева кога е практикувала с деца от уязвими групи? Би било интересно да си покаже уменията в някое от училищата, които се създадоха в общината именно, за да не се обучават такива деца в училището, на което е директор. Смехотворно е тази толкова спорна персона със съмнителни личностни качества да се натрапва и като обучител в системата на образованието, при това.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete