Неделя, 28 Април 2024, 19:58

С коне от Костинброд до Миланово

19 Април 2022, 14:21
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1843 1


Да избягаш от града с конете си и да отидеш на село с тях, за да имат подходящи условия. Не всеки би го направил. Освен, ако не си лудо привързан към тези животни. Както Невена, чиято страст от години са конете. С нейния приятел те решават да се преместят в свогенското село Миланово, за да отглеждат конете си. И това местене става по интересен начин – Невена и Димитър тръгват с конете от Костинброд, през коларски пътища и малки села в Стара планина, като след няколко дни стигат до Миланово. Близо три години вече те се грижат за конете си в балканското село.
В случая на Невена и Димитър с пълна сила важи правилото „Това, което не те убива, те прави по-силен“. Любовта към конете докарва на Невена много главоболия. Буквално и преносно. На няколко пъти тя получава травми от коне, като последният случай е изключително сериозен. Лекуващите лекари я обнадеждават, че в 98 % от пациентите с подобни травми краят е фатален. Невена е от двата процента, които ще продължат да се борят с живота. И да са отдадени на страстта си. Въпреки всичко.
Бъдете сигурни, че не е лесно. Животът на село, грижата за конете, оцеляването в живота. И пак един цитат – „Но в бурята ще бъдем пак със тебе..“. Да, те са заедно в щастие и беда – Невена, Митко, конете, кучетата и котките в двора в Миланово.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 19 Април, 22:25

    Желая ви зд раве и успех

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete